Як гартують і гуртують молодь у Торчинській громаді

Як гартують і гуртують молодь у Торчинській громаді

Молодь – потужний двигун розвитку громад, але… Щоб цей двигун запрацював, потрібні гартування і гуртування. Іншими словами, для того щоб молодь стала творцями суспільних змін, потрібно чимало відповідних знань та обєднання зусиль, бо «один в полі – не воїн».

Саме для цього з червня по жовтень у Торчині відбулися тренінги та зустрічі, до яких насамперед залучили молодих жителів громади та їх однолітків з числа внутрішньо переміщених осіб. Організувала ці заходи громадська організація «МолоДіжка» за підтримки німецько-української програми «Київський діалог» та Волинського Інституту Права.

«Наша команда не один рік працює над неформальною освітою молоді і залученням їх до громадської активності. Ідей  у нас багато. Раді, що здобули підтримку на реалізацію частини з них», – каже керівниця ГО «МолоДіжка» Юлія Шклярук.

Зокрема в межах  проєкту було організовано опитування молоді для визначення їх потреб та дві одноденні школи (одна присвячена підтримці психологічного стану в умовах війни, а під час іншої йшлося про можливості для розвитку). Учасники цих навчань здобули цінні знання про подолання внутрішніх тривог зумовлених війною, підвищили свої лідерські вміння, дізналися про можливості професійного росту та волонтерської роботи.

Крім цього, в межах проєкту відбувся благодійний ярмарок. Його відвідувачі мали змогу взяти участь у майстер-класах від творчої студії «Чарівне янголятко», зробити вироби з глини завдяки запрошеним гончарам, виготовити окопні свічки, придбати вироби місцевих майстрів та почастуватися смаколиками.

«Завдяки коштам, зібраним під час ярмарку, вдалося придбати газові балони з конфорками, які ми передали нашим захисникам. Малюнки, створені дітками в рамках цього заходу, ми також передали на передову», розповідає представниця ГО «МолоДіжка» Ольга Хилько.

Також в межах проєкту відбулися дві важливі зустрічі. Під час одної з них представники Патрульної поліції розповіли присутній молоді про основи самозахисту, профілактики булінгу та кібергігієни. Завдяки другій зустрічі керівництву місцевої ради було представлено результати опитування молоді щодо їх актуальних потреб. Присутні обговорили почуте і домовилися про майбутню співпрацю.

«Зустріч дала важливий результат. Ми домовилися про спільну розробку Стратегії розвитку молодіжної політики в Торчинській громаді. Тому, далі буде», підсумовує Юлія Шклярук.

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Київський Діалог: Створення в українських регіонах соціального капіталу для громадських ініціатив, орієнтованих на реформи, що реалізується німецькою ГО «Європейський Обмін» та Міжнародним Фондом «Відродження» у партнерстві з регіональними ГО за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поширюють маніпуляцію про допомогу від компанії Coca-Cola
Наступна новина У Луцьку сьогодні почали прикрашати головні ялинки. ФОТО
Останні новини
Схожі новини