На Волині придбали 7 автомобілів для сільських амбулаторій

На Волині придбали 7 автомобілів для сільських амбулаторій

Переважна більшість амбулаторій Волині забезпечена спецтранспортом. Лише цьогоріч більше ніж третина з них, зокрема, 54 із 145, отримали нові службові автомобілі.

Ключі від 7 нових сучасних автомобілів марки Reno Duster вручив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко сьогодні, 8 грудня 2020 року, – інформує пресслужба ОДА.

Попрямували автівки у Ковельський та Ратнівський райони. Зокрема, 3 авто обслуговуватимуть амбулаторії сіл Заріччя, Поворськ та смт Голоби Ковельського райони, а ще 4 – амбулаторії сіл Гірники, Жиричі, Межисить та Самари Ратнівського району.

Транспортні засоби закуплені за рахунок державної субвенції місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості. Загальна вартість придбаних 7 автомобілів становить майже 3 млн грн.

Загалом протягом 2020 року амбулаторіям загальної практики сімейної медицини передали 54 транспортних засоби, з яких 47 придбані за рахунок державної субвенції місцевим бюджетам з метою забезпечення службовим автотранспортом сільських лікарів та 7 – в рамках реалізації субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

«У листопаді цього року амбулаторії Волині отримали 40 автомобілів для сімейних лікарів, які працюють у сільській місцевості. Тоді ми говорили, що надходження решти 7 автомобілів очікується. Як бачимо, свої зобов’язання влада виконує, – наголосив Юрій Погуляйко. – Ми розуміємо, що у сучасних реаліях забезпечення амбулаторій службовим транспортом є вкрай необхідним, аби лікарі мали можливість вчасно надавати медичну допомогу пацієнтам навіть у найвіддаленіших селах. І це ще один показник того, що українська медицина поступово наближається до європейських стандартів».

Нагадаємо, 17 листопада попередні сім амбулаторій отримали нові автівки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я не бачу особливої помпезності», - Поліщук про першу сесію міськради
Наступна новина Розповіли, до котрої години у Луцьку мають курсувати маршрутки
Останні новини
Схожі новини