На Волині продовжать перевірки установ на дотримання карантину, хоч область вже у «жовтій» зоні

На Волині продовжать перевірки установ на дотримання карантину, хоч область вже у «жовтій» зоні

Перевірки закладів та установ у Волинській області щодо дотримання встановлених протиепідемічних заходів у "жовтій" карантинній зоні не скасовуватимуть.

Про це Суспільному повідомила начальниця відділу головного управління Держпродспоживслужби в області Галина Ткач.

З її слів, відколи Волинь перейшла "у червону" зону фахівці Держпродспоживслужби здійснили 6 650 перевірок, серед яких у 18 % об’єктів зафіксували порушення.

Нагадаємо, Волинь з 30 грудня вже у «жовтій» зоні. Минулої доби у нас виявили 104 хворих на коронавірус.

"Ми здійснюємо контроль у закладах освіти, громадського харчування, в закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів, фітнес-центрами, торгово-розважальними центрами, перукарнями, заклади, що надають послуги з розміщення", – зазначила Галина Ткач.

 

Волиняни, які хочуть скористатися міжрегіональним і міждержавним транспортом обов’язково повинні мати одне щеплення проти COVID-19, – розповіла директорка обласного центру контролю і профілактики хвороб Наталія Янко.

Таке ж правило, зі слів очільниці медзакладу, діє і для відвідувачів торговельно-розважальних центрів, спортзалів, закладів громадського харчування, театрів та кінотеатрів, вакцинованим один розмають бути працівники освітніх закладів.

"Працівники повинні не лише спитати, а й перевірити наявність щеплення або наявність міжнародного сертифіката або довідки про одужання, або негативного ПЛР-теста", – додала Наталія Янко.

Суспільне побувало на автостанції та поспілкувалося з волинянами, аби дізнатися, чи знають вони про обмеження у "жовтій" карантинній зоні.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині: 104 нових хворих та 2 смерті
Наступна новина У Луцьку водії з автівок зробили ялинку перед замком Любарта. Відео
Останні новини
Схожі новини