На Волині пропонують шлях легалізації автомобілів «на бляхах»

На Волині пропонують шлях легалізації автомобілів «на бляхах»

Питання врегулювання на законодавчому рівні перебування авто з іноземною реєстрацією на території України, розглянули та обговорили на засіданні громадсько-консультативної ради платників податків при головному управлінні ДФС в області.

Доступне авто – у кожну українську родину. Член Громадсько-консультативної ради при Головному управлінні ДФС Волині Сергій Чуріков закликав колег із ради підтримати скасування обмеження на ввезення вживаних автівок, скасувати акцизний податок та збір до пенсійного фонду, а платежі обмежити до 26% від вартості авто за кордоном, – ідеться у сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Сергій Чуріков впевнений, що законопроект Ніни Южаної не зможе зробити авто доступними для українців. Потрібно інше, прогресивніше законодавство.

Насправді ж ця проблема вирішується дуже просто, каже Сергій Чуріков.

Присутні члени засідання громадсько-консультативної ради, підтримали позицію Сергія Чурікова. Голова ради Володимир Цибульський каже, якщо зараз не підтримати людей,котрі прагнуть спрощеної системи ввезення автомобілів з-за кордону то вони просто розчаруються у всьому і залишать країну.

Таким чином, учасники засідання, обговоривши питання, прийняли рішення, повідомити Верховну раду та профільні міністерства, що зміни в законопроектах 8487 та 8488, котрі знаходяться на розгляді в українському Парламенті, не містять достатніх стимулів для легалізації імпорту вживаних авто, а заходи щодо контролю можуть призвести до масштабних акцій протесту як на Волині так і Україні. Також, пропонують закликати депутатів Верховної ради та міністерства фінансів підготувати законопроекти з урахуванням думки громадськості, які б суттєво підсилювали стимули легального імпорту. Зокрема, йдеться про зменшення платежів і вартості розмитнення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали розбиту дорогу в Ковелі
Наступна новина В Україні заборонили рекламу на стовпах
Останні новини
Схожі новини