На Волині просять привітати сина загиблого бійця

На Волині просять привітати сина загиблого бійця

На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

На сторінці у Facebook організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

Завтра святкуватиме свій 3-й День народження Данилко. Хлопчик є сином героїчно загиблого на Сході капітана Збройних Сил України Володимира Кияна. Він був професійним військовим, здобув освіту артилериста, служив у 802-му реактивному артилерійському полку, брав участь у миротворчій операції в Іраку. З квітня 2014-го – боєць одеського добровольчого батальйону міліції «Шторм». В серпні 2014 року мобілізований, командир батареї, 80-та окрема аеромобільна бригада. 5 вересня 2014 року разом з бійцями своєї роти брав участь у бою під Веселою Горою, де у засідку потрапила колона батальйону «Айдар».

3 вересня 2015-го розвідувальна група проводила перевірку території поблизу міста Щастя при обстеженні берега Сіверського Дінця та прилеглої до Луганської ТЕС території Володимир Киян, що йшов попереду, зачепив «розтяжку» з міною. Киян встиг попередити побратимів та прикрив собою офіцера, сам загинув від осколкових поранень. За однією з версій, Киян намагався провести дослідження щодо розстрілу мобільної групи. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), орденом «Народний Герой України».

Вдома залишилася дружина із маленьким сином Данилком, який, до слова, народився за кілька місяців до батькової загибелі. Так як Данило ще дуже маленький, він не ходить ані до школи, ані навіть до садочка. Як і інші малюки, дитина цікавиться іграшками-машинками, любить складати конструктор. Особливо маленький Данилко полюбляє проводити вільний час, відвідуючи з мамою розважальний центр, де він бавиться з дітками.

Першими хобі сина Героя є малювання, спів пісень та ліплення з пластиліну тваринок. Хлопчик дуже любить дивитися мультики. Йому до вподоби «Супер крила», «Маша та Ведмідь», «Фіксики». Також малеча полюбляє тварин, хоча й не має вдома домашніх улюбленців.

Мама Данилка Ольга, яка зараз перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною, докладає усіх зусиль для того, аби забезпечити Данилкові безхмарне дитинство. Нажаль, не завжди вистачає ресурсів самій забезпечити синочка усім необхідним, на даний момент є потреба у меблях, зокрема потрібен столик та стільчик для Данилка. А ще Ольга турбується, що синочок часто хворіє вірусними захворюваннями, тому мріє поїхати із ним на море, щоб оздоровити синочка.

Допомагає також бабуся. Ольга тішиться, що син часто виявляє свою любов, обіймає та цілує її. Більш того, він навіть вчиться допомагати мамі по господарству – має свого маленького віничка, котрим замітає, коли в помешканні йде прибирання. Також разом з мамою витирає пил.

З бабусею в маленького Данила склалися особливі відносини. Вона не лише любить онука, а й готує для нього постійні сюрпризи, коли той приїздить у гості в Ковель. Так, Данилко із бабусею люблять разом будувати халабуди. Хлопчик просто в захваті від цієї забави.

Зробити сюрприз для Данилка може кожен, привітавши його з Днем народження на свій розсуд – а при потребі ми вам у цьому допоможемо! Наш контактний номер: 0509734484 та 0989481450.

Інформація про батька хлопчика є у Книзі пам’яті, проте більш детально описав героїчність Володимира Кияна відомий волонтер з «Народного Тилу» Роман Сініцин. 

Маєте бажання підтримати іменинників – переказуйте кошти координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку звучала європейська поетична класика мовою оригіналу
Наступна новина У Луцьку вшанували загиблих учасників АТО
Останні новини
Схожі новини