На Волині протягом доби ліквідували 2 пожежі

На Волині протягом доби ліквідували 2 пожежі

9 січня о 03:24 до Служби порятунку надійшло повідомлення, що у селі Стара Гута Старовижівського району трапилась пожежа дерев’яної господарчої будівлі.

Ліквідували загорання о 04:45 співробітники 16-ї державної пожежно-рятувальної частини селища Стара Вижівка спільно з працівниками місцевої пожежної команди села Стара Гута, інформує ДСНС України у Волинській області.

Причина пожежі – встановлюється.

Крім того, о 13:32 у селі Мощена Ковельського району зайнявся вогнем дерев’яний навіс. О 14:30 вогонь загасили співробітники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Ковель.

Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Управління ДСНС України у Волинській області закликає громадян щоб не сталося лиха, потрібно пам’ятати – у разі користування пічним опаленням необхідно перед початком, а також протягом усього опалювального сезону, очищати димоходи та печі від сажі, щоб не виникло її займання. Також слід очищати від сажі та різноманітного бруду: опалювальні печі періодичної дії на твердому та рідкому паливі – не рідше одного разу на три місяці, а кухонні плити – щомісяця; біля кожної печі перед отвором на горючій підлозі прибити металевий лист розміром не менше 50 на 70 см; заштукатурити та побілити усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали; золу й шлак заливати водою та виносити в спеціально відведені місця.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Патрульний поліцейський Луцька врятував жінку, яка хотіла покінчити з життям. ВІДЕО
Наступна новина Європейський Союз планує розширення кордонів до 2025 року. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини