Європейський Союз планує розширення кордонів до 2025 року. ВІДЕО

Європейський Союз планує розширення кордонів до 2025 року. ВІДЕО

Європейський Союз планує розширення кордонів до 2025 року. Про це повідомляє офіційний сайт ЄС. Відповідний законопроект євродепутати погодять в лютому. Тоді ж узгодять остаточні терміни, коли інституція буде готова приймати нових членів.

Потенційні кандидати – країни Балканського регіону.

«Західні балканські партнери тепер мають історичне вікно можливостей. З сильною політичною волею, впровадженням реальних реформ та вирішенням тривалих суперечок із сусідами, Чорногорія та Сербія повинні бути готовими до членства до 2025 року».

Сербія та Чорногорія вже відкрили перемовини про вступ до ЄС. Основна перепона для Сербії − невизнання незалежності Косово. У документі йдеться, що всебічна нормалізація відносин закріплена юридично зобов'язуючою угодою була б "вирішальною" для обох країн стосовно перспектив приєднання до ЄС.

Однак ще п'ять членів Союзу не визнають незалежність регіону. Брюссель рекомендує Белграду звернутись в Гаагу чи інший арбітражний суд для вирішення статусу спірної території.

Уже цього року сподіваються відкрити переговори про вступ до союзу Албанія та Македонія. Для наступниці Югославії наріжним каменем постає питання назви, через яке точиться суперечка з Грецією вже котрий рік поспіль.

Країна тривалий час блокувала македонські переговори про вступ до ЄС та НАТО, оскільки назва цієї країни означає територіальну претензію на прикордонний грецький регіон з такою ж назвою. Але уряди в Скоп'є та Афінах засвідчили, що вони близькі до врегулювання питання в ООН.

Офіційне медіа ІЮ обсервер стверджує, що євродепутати очікують на готовність урядів Албанії, Боснії, Македонії та Косова проводити реформи та бути готовими приєднатися до Європейського Союзу в 2025 році.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині протягом доби ліквідували 2 пожежі
Наступна новина Робота у Польщі по-новому: які зміни чекають на українських заробітчан
Останні новини
Схожі новини