На Волині проведуть моніторинг проекту Світового банку

На Волині проведуть моніторинг проекту Світового банку

Вже третій рік в Україні триває проект «Покращення охорони здоров'я на службі у людей», який фінансує Світовий банк.

На Волині реалізовується субпроект «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області». Для  реалізації субпроекту  у Волинській області передбачено 30 мільйонів доларів США.

Проект важливий для людей із серцево-судинними захворюваннями: від якості обстеження та лікування залежить якість та тривалість життя громадян.

Громадська організація «Київський економічний інститут» (Київська школа економіки) та управління охорони здоров’я Волинської ОДА разом співпрацюватимуть заради успішної реалізації проекту Світового банку в області. У Волинській області Київську школу економіки представлятиме   незалежна консультантка Мая Голуб. Фахівчиня тривалий  час працює у журналістиці й має досвід у проведенні безсторонніх журналістських розслідувань.

21 березня представниця Київської школи економіки та управлінням охорони здоров’я Волинської ОДА підписали Меморандум про співпрацю. Основна його  мета - налагодити співпрацю для незалежного моніторингу в рамках проекту «Покращення охорони здоров’я на службі у людей».

Відповідно до підписаного документу в  управлінні охорони здоров’я Волинської ОДА надаватимуть необхідну публічну інформацію для проведення незалежного моніторингу й повідомлятимуть Київську школу економіки про важливі події в рамках реалізації субпроекту.

Начальник управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації  Ігор Ващенюк зазначив, що команда під його керівництвом відкриті до співпраці. А незалежний моніторинг слугуватиме ще одним підтвердженням.

Незалежна консультантка Мая Голуб розповіла, що її робота передбачає кілька напрямків.

«Підписання меморандуму – підтвердження ефективної співпраці в майбутньому.  Я моніторитиму проведення закупівель у відповідності до вимог Світового банку, проводитиму опитування лікарів та пацієнтів у медичних закладах, писатиму аналітичні матеріали та новини про реалізацію субпроекту на Волині. Також буду відвідувати публічні заходи, реалізовані командою проекту «Покращення охорони здоров’я на службі у людей». Вважаю, що якомога більше  громадян має дізнатися про проект Світового банку,  що діє в області», - зазначила Мая Голуб.

 Мая Голуб наголосила, що головна ціль моніторингового проекту – це підвищення обізнаності громадян про Проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» та їх залучення до оцінки та моніторингу виконання Проекту.

Зазначимо, що послуги громадянам, здійснені завдяки чи із застосуванням обладнання, придбаного на кошти Світового банку, за умовами співпраці з Банком мають бути безкоштовними.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На великодні свята луцький парк перетворився в суцільну автостоянку. ФОТО
Наступна новина Uber пропонує пасажирам пересісти на велосипеди
Останні новини
Схожі новини