Uber пропонує пасажирам пересісти на велосипеди

Uber пропонує пасажирам пересісти на велосипеди

Компанія розвиває велопрокатний бізнес, припускаючи, що люди в майбутньому перестануть купувати автомобілі.

Американська компанія Uber придбала сервіс для прокату електричних велосипедів Jump Bikes, який надає послуги у Вашингтоні та Сан-Франциско. Сума угоди не розкривається, повідомляє ВВС.

Jump, головний офіс якої розташований у Нью-Йорку, надає можливість брати напрокат велосипеди, оснащені не тільки звичайними педалями, а й мотором.

За словами глави Uber Дари Хосровшахі, угода дозволить полегшити життя громадянам без автомобілів, зробивши їх пересування простішим і швидшим. Найближчим часом компанії мають намір запустити послугу прокату велосипедів у декількох американських містах.

Jump Bikes і Uber співпрацюють з лютого 2018 року: тоді в додатку Uber для жителів Сан-Франциско з'явилася можливість взяти напрокат велосипеди Jump Bikes.

Електровелосипеди Jump можна оплатити за допомогою застосунка, а потім їх залишити в будь-якому зручному місці.

Jimp Bikes працюватиме як дочірня компанія Uber. Крім того, компанії обговорюють можливість використання електричних велосипедів для служби доставки Uber.

Світовий ринок велопрокату зростає приблизно на 20% на рік, і очікується, що до 2020 року його оборот складе від 3,6 до 5,3 млрд євро.

«Uber зацікавився цим сектором не тільки через його швидке зростання, а й тому, що компанія готується до того моменту в майбутньому, коли люди перестануть купувати автомобілі», – стверджує професор бізнес-школи Астонського університету Девід Бейлі.

Нагадаємо, влада Каліфорнії дозволила компаніям, які тестують безпілотні авто (серед них і Uber), перевозити пасажирів – але безкоштовно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині проведуть моніторинг проекту Світового банку
Наступна новина Українці стали лідерами з купівлі земель іноземцями в Польщі
Останні новини
Схожі новини