На Волині пункт пропуску на кордоні з Польщею проінспектували представники EUAM. ФОТО

На Волині пункт пропуску на кордоні з Польщею проінспектували представники EUAM. ФОТО

Співробітники Консультативної Місії Європейського Союзу з робочим візитом побували в міжнародному пункті пропуску «Устилуг». Вони ознайомилися з інфраструктурою пункту перетину, здійсненням прикордонного і митного контролю, оцінили необхідність проведення його реконструкції. Крім того, обговорили потреби в обладнанні та навчанні персоналу, який виконує контрольні функції.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України. 

Українські прикордонники продемонстрували делегації порядок здійснення прикордонного контролю осіб та транспортних засобів, роботи технічних засобів, які використовують інспектори під час перевірки паспортних документів та огляду автотранспорту. Ознайомили візитерів з процедурою контролю другої лінії та роботою службових собак з пошуку предметів безпекової складової, розповіли про запровадження проєкту є-Черга.

Представники Місії високо оцінили фахові навички інспекторського складу. Також відмітили належний рівень забезпечення режиму в пункті пропуску, підтримання якого здійснюється за допомогою дієвої системи відеонагляду, до складу якої входять поворотні купольні відеокамери, що дають можливість кругового огляду.

Як зазначив старший радник КМЄС із прикордонної діяльності Аймар Косс, Місія продовжуватиме надання допомоги Україні задля приведення прикордонного контролю до європейських стандартів, забезпечення прикордонників сучасними технічними засобами та проведення навчальних тренінгів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Камінь-Каширщині зустріли полеглого Героя Сергія Багнюка. ВІДЕО
Наступна новина У Ковелі провели в останню дорогу полеглого 46-річного Героя Сергія Кашубу
Останні новини
Схожі новини