На Волині рибалки сплатили штрафів на понад пів мільйона гривень

На Волині рибалки сплатили штрафів на понад пів мільйона гривень

На Волині від початку року нарахували орієнтовно 500 тисяч гривень збитків за порушення правил рибальства місцевими рибалками.

Про це у програмі «Тема дня» на хвилях «Українське радіо Луцьк» розповів начальник Управління Держагентства меліорації та рибного господарства в області Тарас Куньчик, пише Суспільне.

З його слів, інспектори рибоохоронного патруля з січня до жовтня виявили понад пів тисячі порушень.

«Постійно співпрацюємо з органами місцевого самоврядування, з поліцією, Державною екологічною інспекцією. Робота рибоохоронного патруля не припинялася, водойми були під контролем, були рибоохоронні рейди», – сказав керівник Держагентства меліорації в області.

Тарас Куньчик зазначив: порушення виявляють як під час планових рейдів, так і під час реагування на звернення небайдужих людей чи на дзвінки з «гарячої лінії». Каже: кількість порушень в області від початку повномасштабної війни зменшилася.

«Якщо минулого року ми склали десь 1 500 протоколів, то станом на кінець жовтня десь 500. Кримінальних справи щодо незаконного рибальства торік було чотири, то цього року лише одна, де суд розглянув справу та виніс вирок. Чекаємо, що людина заплатить нараховані штрафні санкції за завдані збитки господарству", – додав посадовець.

За використання заборонених знарядь лову (сітки, ятері, павуки, екрани, драчі, ості та інші) рибалок штрафують: передбачений штраф до 680 гривень із конфіскацією цих знарядь і незаконно добутої риби. Окрім цього, порушник повинен сплатити збитки. У рамках постанови Кабміну розміри такс за незаконний вилов риби зросли та почали діяти з жовтня минулого року.

Читайте також: В Центральному парку Луцька зарибнили канали коропом. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Любешівщині попрощалися з Героєм Віктором Пасіком. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина На Волині рятувальники загасили три пожежі
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні