На Волині рятувальники і лісівники тренувалися разом гасити масштабну пожежу

На Волині рятувальники і лісівники тренувалися разом гасити масштабну пожежу

На Волині відбулися спільні навчання підрозділів державної лісової охорони та управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області.

Тренувальна ситуація розпочалася із виявлення загоряння   працівниками групи оперативного реагування ДП «Ковельське ЛГ, – повідомляють у прес-службі лісівників.

Про це вони доповіли черговому лісництва. В результаті огляду встановлено, що пожежа, точніше її навчальна імітація, виникла внаслідок необережного поводження місцевого населення під час відпочинку.

На місце оперативно прибули два  пожежних автомобілі – Ковельського лісгоспу та СЛАТ «Тур», розпочали гасіння вогню. Одночасно було прокладено мінсмуги. Коли ж ситуація стала загострюватися, до локалізації пожежі долучилися рятувальники. Спільно вогонь вдалося зупинити, не давши можливості завдати природі значної шкоди.

Заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації УДСНС України у Волинській області Віктор Милостивий зазначив, що задоволений відпрацюванням спільних із лісівниками дій у гасінні умовної пожежі.

«Впевнений, ці навчання продемонстрували злагоджену роботу працівників обох структур, потужність та можливості пожежної техніки. Щодо співпраці з лісівниками – вона завжди була на високому рівні. Такі навчання є традиційними, а спільні дії на практиці відпрацьовано ще з другої декади лютого місяця – вже тоді почалися пожежі в екосистемах. Працівники лісової охорони неодноразово приходили на допомогу при гасінні сухої трави, щоб не допустити розповсюдження вогню у лісові масиви», – зазначив чоловік.

Завідувач сектору охорони і захисту лісу Віталій Півовар зазначає, що лісівники постійно вдосконалюють навики та підсилюються технічно. Саме відповідальність та злагодженість дій працівників і сучасна техніка допомагають реагувати на ситуації вчасно та не допустити вогонь до лісових масивів.

Як зазначив Віталій Півовар, досі основною причиною виникнення вогню в екосистемах залишається людська необережність, а подекуди – недбалість.

Проте не можна не помітити позитивну динаміку: люди все частіше відпочивають у відведених для цього місцях – пунктах рекреації. Тут і розпалюють вогнища.

Зазначають, що лісівники ж своєю чергою дбають про те, щоб такий відпочинок був якомога комфортнішим. Тож постійно вдосконалюються у будівництві зон відпочинку.

Варто зазначити, що на Волині нині діє 118 великих рекреаційних пунктів та облаштовано 655 малих зон відпочинку.

Перелік – за посиланням.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський збрехав на дебатах, що не був у Росії з початку війни, – «Схеми»
Наступна новина Порошенко посмертно нагородив трьох волинських Героїв, які загинули на Сході
Останні новини
Схожі новини