На Волині рятують озеро: берег Пісочного укріплюють бетонними блоками. ФОТО

На Волині рятують озеро: берег Пісочного укріплюють бетонними блоками. ФОТО

Берег озера Пісочне, що у селі Гаївка Волинської області, укріплюють бетонними блоками.

Ініціативна група села Гаївка в цьому році подала на обласний конкурс місцевих ініціатив свій проект і отримала фінансування на його реалізацію. Проект під назвою «Збережемо красу озера Пісочне Шацького району» знайшов підтримку в обласній раді, яка виділила 88 тисяч гривень на його реалізацію, – пише Район.Шацьк.

Проектом передбачено встановлення бетонних блоків на березі озера Пісочне. Це зроблять для того, аби вода не розмивала пісок із пляжу, озеро не замулювалося та не заростало, на якому так люблять відпочивати не лише відпочивальники санаторію «Лісова пісня», а й місцеві жителі.

Реалізацію проекту вже розпочали та встановили на березі 27 бетонних блоків.

Щороку для того, аби впорядкувати пляжну зону до початку літнього сезону відпочинку, керівництву санаторію доводилось завозити туди чимало піску, який за рік знову змивався в озеро. Наразі ця проблема буде вирішена в такий спосіб.

На березі озера вже змонтовано 27 бетонних блоків, які до 25 грудня планують встановити на них лавочки, аби все набуло естетичного вигляду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Став гонщиком у 4 роки: малий екстремал з Ковеля підкорює Європу на мотоциклі
Наступна новина Таємниці Луцького замку на світлинах фотографа
Останні новини
Схожі новини