На Волині СБУ викрила білоруського шпигуна. Які завдання він виконував

На Волині СБУ викрила білоруського шпигуна. Які завдання він виконував

Контррозвідка Служби безпеки України на території Волинської області викрила громадянина Республіки Білорусь, який вів розвідувальну діяльність на шкоду державній безпеці України.

Про це повідомили у пресслужбі УСБУ у Волинській області.

Правоохоронці встановили, що його завербував КДБ РБ та цілеспрямовано маршрутував на територію України для виконання розвідувальних завдань та організації іншої протиправної діяльності.

Агент отримав від іноземної спецслужби завдання щодо збору актуальної інформації про ситуацію у прикордонні, зокрема щодо стану захищеності державного кордону України, порядку його охорони, технічного оснащення, кількості задіяного особового складу Держприкордонлужби України, характеризуючих та компрометуючих дані на прикордонників і митників тощо.

З цією метою агент КДБ РБ намагався залучити до конфіденційного співробітництва військовослужбовців ДПС України з числа секретносіїв.

Окрім отримання розвідувальної інформації, куратори вимагали від агента налагодити канали переправлення зброї та товарів подвійного призначення через державний кордон.

«Отримані контррозвідкою СБУ дані свідчать про те, що ця діяльність серед іншого мала на меті організацію провокацій та створення інформаційних приводів для звинувачень України у нібито постачанні зброї для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Республіці Білорусь», – йдеться у повідомленні.

Наразі громадянину Білорусі оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1. ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Заходи з припинення протиправної діяльності іноземного громадянина проводились у взаємодії з Державною прикордонною службою України під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.

Читати також: У Луцьку затримали двох іноземців, яких розшукував Інтерпол

Відео


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу у 275 волинян виявили коронавірус. Четверо людей померло
Наступна новина З луцького бюджету витратять 40 тисяч на «Лігу сміху»
Останні новини
Схожі новини