Волинські оперативники СБУ викрили українця, який пішов у каральні органи окупантів

Волинські оперативники СБУ викрили українця, який пішов у каральні органи окупантів

На Волині 36-річний зрадник із селища Приазовське Мелітопольського району Запорізької області може отримати 15 років тюрми за колабораційну діяльність

Про це повідомило Управління СБ України у Волинській області, інформує Еспресо.Захід 

На Волині оперативники управління СБУ встановили, що 36-річний мешканець селища Приазовське Мелітопольського району Запорізької області добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав незаконного карального органу окупантів – т. зв. "головного управління міністерства внутрішніх справ Запорізької області".

Як розповіли у волинській СБУ, до окупації зрадник був дрібним підприємцем-невдахою та продавав слабоалкогольні напої. Він без вагань погодився на посаду "дільничного уповноваженого поліції відділу дільничних уповноважених поліції та у справах неповнолітніх", допомагаючи країні-агресору встановлювати та підтримувати окупаційний режим на захоплених територіях Запоріжжя. Зокрема, під час проведення псевдореферендуму на Запоріжжі охороняв приміщення для голосування та стежив за проведенням незаконного волевиявлення відповідно до вимог російського законодавства. Крім того, у своїй повсякденній діяльності разом з представниками збройних сил РФ патрулював вулиці у міліцейській формі зі зброєю в руках.  

Колаборантові заочно повідомили про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За співпрацю з ворогом йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Заходи з викриття проводили оперативники Управління СБ України у Волинській області разом із запорізькими слідчими спецслужби  за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині продавали електронні сигарети з наркотиком: що відомо
Наступна новина «Переплутала газ з тормозом»: на Волині сталася смертельна ДТП
Останні новини
Схожі новини