На Волині селян вчитимуть робити кар'єру. ВІДЕО

На Волині селян вчитимуть робити кар'єру. ВІДЕО
Планують розвивати конкурентоздатність селян на ринку праці. Фото - УНН

У Луцьку будуть підвищувати професійну компетенцію сільських мешканців. Волинський обласний центр зайнятості презентував новий агропроект «Територія майстерності».

Як саме планують розвивати конкурентоздатність селян на ринку праці – у сюжеті Сфери-ТВ.

На думку директора центру зайнятості Романа Романюка, побудова кар'єри в агросекторі є дуже перспективною, відповідно, і сільські господарства мають ефективно розвиватися, і працівники мають бути професіоналами своєї справи. Тому, продовжує Роман Романюк, було вирішено допомогти мешканцям області у вирішенні таких завдань: «Підвищення професійної компетенції сільських жителів, сприяння розвитку підприємництва в аграрному секторі, профорінтація учнівської молоді на здобуття на аграрному ринку праці професій та спеціальностей, підвищення ефективності ведення особистого селянського господарства».

Також, за словами Романа Романюка має розвиватися мережа так званих менторів, тобто досвідчених людей в певному сільськогосподарському напрямку. Вони ділитимуться своїми знаннями та навичками. Згодом планують створити і базу кейсів щодо ефективного працевлаштування та розвитку біснесу, де кожен зможе на конкретному прикладі побачити результати проекту.

До слова, тематичними напрямками цього проекту є ягідництво, садівництво, переробка та збут, кооперація, агротуризм та інше. 
Здійснення будь-якого задуму неможливе без допомоги. Реалізовувати проект «Територія майстерності» допомагає низка партнерів, одного з них Роман Романюк вважає головним.

«Безумовно, головним партнером є Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА», – зазначає Романюк.

Проект має допомогти мешканцям сіл реалізувати себе у аграрній сфері, а комусь можливо й стати успішним бізнесменом. Сподіваємось таких буде багато.
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За булінг будуть штрафувати
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 19 грудня
Останні новини
Схожі новини