На Волині стартував Екомарафон «Світанок Світязя»

На Волині стартував Екомарафон «Світанок Світязя»

У селі Світязь о 6 ранку стартував перший на Волині Екомарафон «Світанок Світязя». Зокрема, це перший марафон на дистанцію 42 кілометри, який відбувається на Волині.

Офіційно зареєструвалося понад 210 дорослих учасників та понад півсотні дітей. Практично одночасно стартував Екомарафон на дистанцію 42 кілометри, півмарафон на 21 км, а також Екоестафета (10,5 км х 3 + 10,695 км - 42,195 км).

За деякий час також розпочався забіг EKO RUN на 5 км, участь в якому взяли навіть діти. Окрім цього, на Світязі о 9:20 стартував ще й Кубок України з перегонів на лижеролерах. Він відбувається на марафонській дистанції 42 та 21 км.

Спортсмени розпочали свій забіг від центрального пляжу озера Світязь та зробили розворот у центрі села Пульмо.

Варто зауважити, що на Екомарафон «Світанок Світязя» з’їхалися не лише професійні спортсмени, а й бігуни-аматори. Зокрема, тут вдалось побачити учасників з Рівного, Києва, Харкова, Хмельницького а також з Польщі та Німеччини. Вік учасників – від 11 до 73 років.

У цілях безпеки правоохоронці обмежили рух транспорту по трасі Світязь-Пульмо. Вздовж всієї дистанції встановили пункти, де учасники Екомарафону можуть перекусити енергетичними батончиками і попити води.

Вже незабаром читайте на Першому про перші результати Екомарафону «Світанок Світязя», а також інтерв’ю з учасниками.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ківерцях на хабарі впіймали працівників «паспортного столу»
Наступна новина Злодій обікрав лучанина на Світязі
Останні новини
Схожі новини