На Волині стартував тюльпановий фестиваль. Туди їдуть побачити три мільйони квітів

На Волині стартував тюльпановий фестиваль. Туди їдуть побачити три мільйони квітів

12 травня розпочався фестиваль «Волинська Голландія». За 35 кілометрів від Луцька поблизу села Свидники, що на ковельській трасі, для відвідувачів відкрили тюльпанове поле. Як доїхати на фестиваль, можна побачити тут.

Цього року підприємство «ЛіліЛайн» збільшило площу до понад 3 гектарів, де розмістило близько 500 сортів тюльпанів. Одні вирізняються формою і кольором, інші – запахом. Дехто з гостей навіть дивується, що тюльпани можуть пахнути.

«Як на картинці в інтернеті»

Подружжя Ковшів з Шацька на тюльпанове поле приїхало з двома онуками. Рівно о 10-тій ранку (офіційний старт дійства) вони вже фотографувалися серед квіткового розмаїття.

«Не хотіли чекати, щоб не втрапити в дощ. Я подивилась прогноз: тільки сьогодні сонячна погода, а далі – весь тиждень дощі. Тому взяли внучат і вирушили в дорогу», - каже Тетяна.

Сім’я тут вперше. Але це той випадок, коли очікування і реальність співпали.

«Все, як на картинках в інтернеті. Хіба не сподівалися, що тут такі фотозони», - зізнається жінка.

«Радимо всім приїхати і насолодитися. Раді, що на Волині є підприємства, які таким займаються», - додає її чоловік Володимир.

Подружжя Ковшів привабили сюди фото з інтернету
Декорації цього року нові

Декорації і фотозони – особливість «Волинської Голландії». З року в рік (фестиваль відбувається вчетверте) їх змінюють. Цього разу на полі розмістили ковані фігури (частина з них стояла біля луцьких новорічних ялинок), дерев’яний човен і місток серед синіх квітів, що імітують струмок, численні лавки, млин, жовтий фургон.

Разом з сином, онукою та невісткою сюди вперше приїхала Валентина Семенюк з міста Здолбунів Рівненської області.

«Родичі їздили – розказали нам, ще й в інтернеті побачили. Нас лякали, що сюди доїхати не можна і машину не буде де поставити, то ми вирішили в перший день вирушати. І не прогадали. Очікував кожен своє, але картинка перевершила всі сподівання. Дуже гарно. Як діти кажуть: «Просто вау», - ділиться враженнями Валентина Семенюк.

Читати також: Тюльпани «Ферарі» і гектари світових брендів. Як у Луцьку працює квітковий бізнес. ФОТО

Валентина Семенюк приїхала зі Здолбунова з сином, невісткою та онукою

Рекордний фестиваль

Погода для багатьох – чи не основна причина приїхати сюди у перший же день. Холодна і мокра весна змусила понервувати і організаторів.

«Всі запитували: «Ну коли вже?». Хотіли відвідати нас і на Великдень, і на травневі свята, але, на жаль, не могли ми зробити відкриття. Хоча, як тільки сонце вийшло, тюльпани розцвіли», - розповідає директорка з виробництва підприємства «ЛіліЛайн» Тетяна Пашковська.

Цього разу фестиваль триватиме рекордно довго – до 23 травня.

«Ми завжди оголошуємо на 3 дні, потім – ще на 3 дні і ще. Бо погода непередбачувана і ми не знаємо, як довго цвіт протримається. Але бачимо, що від завтра – похмура погода, а це цвіту на користь. За роки вже маємо досвід і знаємо, скільки можуть цвісти квіти. Тим паче, що є більш ранні і пізні сорти. Зараз цвіте близько 70% тюльпанів», - каже організаторка.

«Я боялась, що не всі квіти розцвітуть, але підписалась у Фейсбуці, в Інстаграмі на сторінки фестивалю і чекала, коли скажуть дату проведення. В результаті все дуже гарно. Класно, що вони придумали багато локацій, де можна і поїсти, і сфотографуватися, і купити саджанці», - розповіла Анастасія Вепрецька, яка приїхала сюди з мамою.

Анастасія Вепрецька з мамою одягли красиві сукні для вдалих фото

Біля поля з квітами облаштували фуд-корт, точки продажу солодкої вати, попкорну, сувенірів та квітів, атракціони.

Великою компанією відвідали «Волинську Голландію» члени громадської організації для людей з інвалідністю «Сонце любові» з Горохова. Для цього знадобилися два легкові авто та орендований бус.

«Я тут вперше, а більша половина наших вже була в попередні роки. Ніде нічого подібного не бачив – лише голландські поля по телевізору. Цікаво було, як воно наживо. Це зовсім інші емоції», - каже Анатолій Омельчук.

Анатолій Омельчук хотів побачити, чи на Волині все так, як на фото з Голландії

Квитки для дорослих тут коштують 50 гривень, для дітей (6-14 років) – 30 гривень.

Також існує пільговий безкоштовний квиток. Він – для учасників АТО, дітей сиріт, та людей з інвалідністю.

Рвати квіти заборонено – штраф за це 500 гривень. Але тюльпани можна купити по 10 гривень за квітку.

Потрапити на поле можна буде до 23 травня з 10:00 до 19:00. Після цього вершечки тюльпанів зріжуть, аби цибулинки набралися сили. Восени їх продаватимуть на іншому фестивалі квітів.

Квіти рвати не можна, а от купити запросто. 10 гривень за тюльпан


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перестало битися серце атовця з Волині
Наступна новина Назвали кількість побічних ефектів після вакцинації від COVID-19
Останні новини
Схожі новини