На Волині суд оштрафував фірму за ввезення російських товарів

На Волині суд оштрафував фірму за ввезення російських товарів

Волинський суд оштрафував фірму на 1,8 мільйона гривень за ввезення в Україну російських товарів

Про це пише Волинська митниця.

Волинський суд призначив 1,8 млн грн штрафу підприємству, яке незаконно намагалось ввезти в Україну товари російського виробництва.

Ця справа розпочалася у квітні цього року на митному посту "Устилуг". Тоді під час митного оформлення перевізник подав  документи на імпорт програмно-апаратних комплексів інтеграції, мережевих ІР контролерів, турнікетів, наборів карт програмування, силіконових браслетів та іншої специфічної техніки загальною вартістю понад 45 тисяч євро (понад 1,8 млн грн за курсом НБУ). Товар слідував від чеського відправника до українського покупця. Країною - виробником при цьому вказали Китай.

Втім у волинських митників з'явились сумніви щодо походження товару.  У результаті повного митного огляду на пакуванні товару було виявлено маркування, згідно з яким виробниками техніки є підприємства Російської Федерації з Москви, Кірова, Санкт-Петербурга та інших міст.

Митники склали протокол про порушення митних правил, а товар вилучили. Після завершення провадження матеріали справи передали на розгляд суду. У липні Любомльський районний суд Волинської області виніс рішення, яким підприємство визнали винним та наклали штраф. Відповідач не погодився з рішенням та подав апеляцію. 

Та рішенням Волинського апеляційного суду від 11 вересня апеляційну скаргу підприємства залишено без задоволення, а рішення першої інстанції – без змін. Відтак підприємець сплатить 1,8 млн грн штрафу, вилучені товари передадуть в дохід держави.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відбудеться концерт коміка-пародиста Юрія Великого
Наступна новина На Запоріжжі помер бойовий медик з Волині Віктор Буштер
Останні новини
Схожі новини