На Волині судили чоловіка, який відмовився від мобілізації, бо «донатить на ЗСУ»

На Волині судили чоловіка, який відмовився від мобілізації, бо «донатить на ЗСУ»

До 3 років позбавлення волі засудили чоловіка з Волині, який отримав повістку, але відмовився від мобілізації. На суді він пояснив, що запанікував, але він допомагає ЗСУ і є членом територіального добровольчого формування. 

Про це йдеться у вироку Камінь-Каширського районного суду Волинської області. передає ТСН

За даними суду, чоловіка визнали придатним до служби в армії. Він у січні 2023 року отримав повістку, проте відмовився від призову в армію. 

На суді чоловік провину визнав та пояснив, що він дійсно придатний до служби в ЗСУ, проте ухилився, бо в останній момент запанікував. 

"У скоєному щиро кається, просить його суворо не карати та врахувати, що робить добровільні грошові внески на допомогу Збройним силам України та є членом команди ДФТГ (добровольче формування територіальної громади - ред.)", - йдеться у матеріалі суду. 

Суд визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі. Цей вирок ще можна оскаржити в апеляційному суді. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Kyivstar скоїли потужну хакерську атаку
Наступна новина Як працює ПП «Ягодин» після 36-денної блокади
Останні новини
Схожі новини