На Волині судили росіянина, який планував диверсії на заході України

На Волині судили росіянина, який планував диверсії на заході України

Російського диверсанта, якого в березні затримала контррозвідка в прикордонному районі Волині, позбавили волі на п'ять років.

Про це повідомила пресслужба СБУ у Волинській області.

Нагадаємо, бойовик планував потрапити у Львів та Тернопіль. Там диверсант мав “залягти на дно” та очікувати на подальші злочинні вказівки для проведення диверсійної діяльності на заході України. Для цього у нього з собою були необхідні засоби ураження та прикриття.

Слідчі СБУ встановили, що громадянин рф протягом 2014-2015 років воював у складі бандформуваннях т.зв. “ДНР.” Зокрема, він був членом НЗФ “Восток”, а потім і бригади “Пятнашка”. Бойовик воював на боці терористів проти ЗСУ поблизу Світлодарської дуги, м. Авдіївка, м. Ясинувата, м. Красний Лиман.

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав чоловіка винним за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Попередньо під час досудового розслідування громадянин Росії свою вину у вчинених злочинах визнав повністю. Також він заявив про своє бажання бути внесеним у списки для обміну полонених.

Читати також: Російський військовий отримав довічне за вбивство цивільного на Сумщині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні за Україну загинув волинянин Олег Бринза
Наступна новина Лукашенко зявив, що Польща і «натовці» збираються захопити захід України
Останні новини
Схожі новини