Лукашенко зявив, що Польща і «натовці» збираються захопити захід України

Лукашенко зявив, що Польща і «натовці» збираються захопити захід України
Фото Reuters

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив російському президенту володимиру путіну, що «стурбований планами НАТО та Польщі забрати західну Україну».

Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на «BELTA» білоруське держЗМІ, яке визнає самопроголошеного президента олександра лукашенка.

«Вони – політики вже роблять кроки, щоб розчленувати Україну. Нас непокоїть, що вони (поляки та натовці) готові забрати, як це було до 1939 року, західну Україну...

Як я казав, ще українцям доведеться нас просити, щоб ми недопустили відриву цієї західної частини та інших частин від України», – заявив лукашенко на зустрічі з путіним.

Нагадаємо, наразі в білорусі до початку червня тривають планові заходи з перевірки боєздатності військ, тож угруповання білоруської армії здійснюють маневри вздовж українських кордонів та перевіряють свої ракетні війська й системи ППО.

Водночас у генштабі білоруської армії лякали, що підтягнули «сили спецоперацій» до кордону з Україною, бо, мовляв, чекають на провокації й напад з боку Збройних сил України.

Міністерство оборони Великої Британії зі своїх джерел повідомляє, що лукашенко намагається уникнути прямої участі у війні росії проти України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині судили росіянина, який планував диверсії на заході України
Наступна новина На спецобладнання для 14 ОМБр «набігали» понад 200 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини