На Волині судитимуть афериста з Миколаївщини

На Волині судитимуть афериста з Миколаївщини

На Волині судитимуть 35-річного жителя Миколаївської області за вчинення шахрайств шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури. 

За даними слідства, сім разів до того судимий чоловік із не встановленим поки спільником займалися фішингом – різновидом шахрайства, спрямованим на отримання від громадян відомостей про реквізити їхніх банківських карток задля викрадення з них грошей.

Упродовж грудня 2022 року на платформі онлайн-оголошень «OLX» вони підшуковували   оголошення про продаж речей, після чого, під виглядом покупця, писали продавцям з різних номерів у месенджерах, погоджувалися придбати товар та пропонували оформити послугу «OLX»-доставка – і надавав фішингове посилання.

Перейшовши за ним, потерпілі опинялась на сайті, схожому на  справжній сайту оформлення послуги «OLX»-доставка, де вони вводили дані своєї банківської картки (номер, код cvv та термін дії) – і після цього шахраї вже мали повний доступ до їхнього карткового рахунку.

У такий спосіб вони ошукали громадянина на суму понад 100 тисяч гривень.

Матеріали щодо спільника обвинуваченого виділені в окреме провадження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили про загибель на Луганщині захисника з Волині
Наступна новина Постане перед судом волинянин, який нарубав дерев на понад 400 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини