На Волині судитимуть благодійника за махінації з «гуманітаркою» на 5 мільйонів гривень

На Волині судитимуть благодійника за махінації з «гуманітаркою» на 5 мільйонів гривень
Фото - ілюстративне. Джерело - Полтавщина

Судитимуть чоловіка, який який приховав від контролю гуманітарної допомоги вживаний одяг та взуття на суму майже 5 млн грн.

Листування посадових осіб управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії з європейськими колегами щодо вантажів з гуманітарною допомогою тривало більше року, помідомила прес-служба Волинської митниці ДФС.

Ці вантажі із вживаними одягом та взуттям вагою понад 41 тонну, вартістю на момент перетину кордону – 5 млн 943 тис грн, двома рейсами ввозив з Польщі через митний пост «Ягодин» керівник одного з благодійних фондів.

При цьому відповідно до Закону України «Про гуманітарну допомогу» товар був звільнений від оподаткування ввізним митом.

Як виявилось, насправді перед заїздом на митну територію України згадані одяг та взуття подорожували кількома країнами Європи, а походять – із Королівства Бельгія.

Аналіз експортних, імпортних декларацій до них, які чоловік подавав митним органам різних країн, виявив неправдиві відомості щодо відправників, отримувачів, найменувань товару та його вартості.

Факти стали основою для порушення адміністративної справи за ч. 1 статті 483 Митного Кодексу України. Ця стаття за приховування від митного контролю передбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Остаточні рішення щодо благодійного фонду та його керівника прийматиме суд.

Читати також: На «Ягодині» у чоловіка знайшли контрабанду на 1,8 мільйона гривень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку машина злетіла з дороги та врізалась в дерево
Наступна новина Телеведучий з Луцька озвучив героя американського фільму
Останні новини
Схожі новини