На Волині судитимуть росіянина, який планував диверсії на заході України

На Волині судитимуть росіянина, який планував диверсії на заході України
Скріншот з відео

На Волині судитимуть російського диверсанта, який планував потрапити у Львів та Тернопіль та виконувати там злочинні вказівки проведення диверсійної діяльності на заході України. 

Зловмисник свою вину у вчинених злочинах визнав повністю. Також він заявив про своє бажання бути внесеним у списки для обміну полонених.

Про це 13-го травня повідомила пресслужба управління СБУ у Волинській області. 

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування у кримінальному проваджені щодо російського диверсанта.

Нагадаємо, його затримали у березні цього року на Волині.

«Правоохоронці встановили, що громадянин рф протягом 2014-2015 років воював у складі бандформуваннях т.зв. «ДНР». Зокрема, він був членом НЗФ «Восток», а потім і бригади «Пятнашка».

Бойовик воював на боці терористів проти ЗСУ поблизу Світлодарської дуги, м. Авдіївка, м. Ясинувата, м. Красний Лиман», – йдеться у повідомленні СБУ. 

У березні цього року росіянин незаконно перетнув білорусько-український кордон та проник на територію Волині.

За інформацією правоохоронців, бойовик планував потрапити у Львів та Тернопіль. Там диверсант мав «залягти на дно» та очікувати на подальші злочинні вказівки для проведення диверсійної діяльності на заході України.

Для цього у нього з собою були необхідні засоби ураження та прикриття.

">http://

Слідчі СБУ обвинувачують диверсанта у вчиненні ним злочинів, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисник свою вину у вчинених злочинах визнав повністю. Також він заявив про своє бажання бути внесеним у списки для обміну полонених.

Матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом слідчі скерували до суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь - серед лідерів за переходом храмів до ПЦУ
Наступна новина На Володимирщині сьогодні знешкодять вибухівки часів Другої світової
Останні новини
Схожі новини