На Волині цьогоріч розслідували 147 корупційних справ. Хто з посадовців є в переліку

На Волині цьогоріч розслідували 147 корупційних справ. Хто з посадовців є в переліку
Фото з наради

В області цьогоріч розслідувано 147 корупційних кримінальних правопорушень, до суду скеровано 106 обвинувальних актів у провадженнях про такі злочини. 

Про це стало відомо під час координаційної наради керівників правоохоронних органів Волині, на якій обговорили стан протидії корупції в регіоні під головуванням керівника Волинської обласної прокуратури Віктора Тимчука.

Так, перед судом постали два заступники керівника ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» Волинської ОДА, які обвинувачуються у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за сприяння в укладенні договорів із виконання робіт з встановлення системи відеоспостереження на об’єктах будівництва в межах програми «Велике будівництво», радник директора цього ж державного підприємства, обвинувачений в одержанні неправомірної вигоди, керівники низки суб’єктів господарювання, обвинувачені у заволодінні бюджетними коштами, виділеними на ремонт вуличного освітлення, автодоріг місцевого значення, будівництво та реконструкцію спортивних майданчиків тощо.

До суду також скеровано 4 обвинувальні акти щодо організованих злочинних груп з ознаками корупції та чотири обвинувальні акти щодо зловживань митників, які сприяли юридичній та фізичним особам в ухиленню від сплати митних платежів на суму більше двох мільйонів гривень.

Судять на Волині і Камінь-Каширського міського голову, депутата та провідного спеціаліста земельного відділу міськради, обвинувачених в одержанні 4 тис дол. США за сприяння у виділенні земельної ділянки під будівництво багатоквартирного будинку.

Викрито цьогоріч посадову особу Волинської митниці ДМС, яка сприяла функціонуванню схеми протиправного ввезення на територію України з Республіки Білорусь тютюнових виробів, а відтак ухиленню від сплати митних платежів на майже 46 млн грн.

«Єдиним прийнятним результатом нашої спільної роботи у протидії корупції є виявлені та розслідувані злочини, відсторонені від посад підозрювані, засуджені до реального позбавлення волі корупціонери та відшкодовані завдані корупційними злочинами збитки», - зауважив, завершуючи нараду керівник обласної прокуратури


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перелому немає. Патрульні прокоментували затримання водія маршрутки у Луцьку
Наступна новина За минулу добу в Україні виявили понад 17 тисяч хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини