У 18 медзакладах Волині створили позаштатні ВЛК

У 18 медзакладах Волині створили позаштатні ВЛК

На Волині 18 медичних закладів уклали договір з Національною службою здоров'я України на створення і функціонування позаштатних військово-лікарських комісій (ВЛК), які діятимуть на постійній основі.

Про це під час брифінгу повідомив начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Легкодух, – пише Суспільне.

З його слів, раніше лікарі, яких залучали до роботи ВЛК, були штатними працівниками медзакладів.

«Заклади охорони здоров’я жалілися, що залучається велика кількість медичного персоналу для роботи комісій та не вистачало коштів», — каже Легкодух.

Тому віднедавна в області запрацювали позаштатні постійно діючі військово-лікарські комісії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі закладів охорони здоров'я. Їх є 18.

«Опісля укладення договору, у лікарні створюється штат комісії для проходження ВЛК. У штат входить певний перелік лікарів і медсестер, – зазначив посадовець. – Призовники, які скеровуються до проходження військово-лікарських комісій отримують безоплатний і повний спектр послуг для того, щоб виявити чи є вони готовими до призову».

Які саме медзаклади уклали договір з НСЗУ Юрій Легкодух не уточнив.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ДТП у Луцьку: водій втік залишивши авто на місці аварії
Наступна новина На Волині рятувальники приборкали три пожежі
Останні новини
Схожі новини