На Волині у чотирьох освітніх закладах – спалах коронавірусу

На Волині у чотирьох освітніх закладах – спалах коронавірусу

На Волині епідеміологи зафіксували чотири спалахи COVID-19 у закладах освіти. Станом на сьогодні на Волині отримали щеплення 33% освітян.

Про це під час брифінгу з протидії поширення CОVID-19 розповіла головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко, - пише ІА «Волинські Новини».

З її слів, ситуація із кількістю хворих на коронавірусну інфекцію на території області значно ускладнилась. Станом на сьогодні епідеміологи зафіксували чотири спалахи COVID-19 у закладах освіти Волині.

Зокрема, від спалаху захворювання у місцевій школі та садочку на території Турійської громади постраждало 57 осіб, із них – 22 дітей.

Водночас зафіксували спалахи COVID-19 у Піщанському ліцеї Камінь-Каширської територіальної громади та у Княгининівському ліцеї Луцької територіальної громади.

«Найбільшою групою ризику є освітяни, які відносяться до декретованого контингенту. Сьогодні ми спостерігаємо явище, коли один педагог може заразити велику кількість людей у колективі, у тому числі й дітей. Безпечне освітнє середовище – це спільна відповідальність як працівників закладів, так і батьків, адже, до прикладу, у Турійську - сімейні вогнища COVID-19», - каже Наталія Янко.

Вона зазначила, що лише у вівторок, 14 вересня, на COVID-19 захворіло 11 дітей віком від 8 місяців до 15 років і п’ять медичних працівників з Волині.
 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голова Волинської ОДА Погуляйко тренувався з дітьми у Ківерцях. Фото
Наступна новина За минулу добу в Україні виявили 5 744 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини