В інфекційній лікарні Волині майже сто хворих на коронавірус

В інфекційній лікарні Волині майже сто хворих на коронавірус

В обласній інфекційній лікарні коронавірусну хворобу станом на 27 вересня лікують у 90 пацієнтів, з яких 37 – діти. У реанімації перебувають двоє пацієнтів із COVID-19.

Про це розповіла Суспільному тимчасова виконувачка обов'язків директора медзакладу Галина Морочковська.

Медзаклад, з її слів, розрахований на 180 ліжок, де медичну допомогу надають хворим із середнім та важким перебігом хвороби.

«Захворюваність зростає як серед дорослих, так і серед дітей. Більше таки хворіють дорослі. У реанімації киснезалежні пацієнти, кисень у нас проведений до кожного ліжка. Один із хворих у реанімації був на ШВЛ, його перевели на звичайний кисень», – каже керівниця лікарні.

Виконувачка обов'язків директора обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська

Другий тиждень перебуває на лікуванні 82-річний Валерій Іванов. Каже: востаннє вакцинувався у березні цього року.

«Жінка спочатку захворіла, але вона на ногах переносить, а я від неї потрапив сюди 12 числа. Температура до 39 доходила, кашель був. Сьогодні самопочуття покращується, кашлю небагато, температури немає», – говорить чоловік.

Пацієнт Валерій Іванов

Перебіг хвороби в пацієнтів такий же, як і торік. Що раніше пацієнт звертається в лікарню, то менша ймовірність розвитку тяжких ускладнень, зазначила лікарка-інфекціоністка Оксана Зінчук.

«Кисневих пацієнтів вистачає, якщо є супутні патології чи вікові пацієнт, то вони потребують кисневої терапії, бо виражена задишка, супутні ускладнення йдуть, дихальна недостатність», – каже медичка.

Пацієнт медзакладу на кисневій терапії

Вперше на коронавірус захворіла Людмила Ковтунюк. Говорить: щеплення не робила через страх, вірусні захворювання раніше переносила в легкій формі.

«Потрапила в лікарню тиждень тому. Дуже повільно в мене просувається покращення, може, вік такий. Ще вдома мені зробилося погано, почало боліти в плечах. Фельдшерка вдома почула хрипи і направила в лікарню, щоб під наглядом покапали і пролікували», – розповіла жінка.

Зі слів волинянки, думка про вакцинацію після того, як занедужала, змінилася. «Думаю, що таки потрібно вакцинуватися, тоді в легшій формі воно переходить, та хвороба», – додала Людмила Ковтунюк.

Як розповіла завідувачка відділу епіднагляду Волинського центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна, за останній тиждень в області захворіли понад 2,5 тисячі осіб, що майже на 50% більше, ніж за попередній тиждень.

«На 24 % більше захворіло дітей. Спостерігається ріст і летальних випадків від ковіду. Минулого тижня померло 11 волинян, це дорослі від 53 до 87 років. Усі мали хронічні захворювання», – говорить епідеміологиня.

Вберегтися від коронавірусу чи ускладнень хвороби допомагає вакцинація, миття рук і носіння масок, додала Валентина Хомутінкіна.

Читайте також: На Волині 11-річній дівчинці провели операцію на серці без розтину грудної клітини


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У боях за Україну загинув волинянин Сергій Ремінський
Наступна новина Поліція розшукує волинян, які намагаються уникнути покарання
Останні новини
Схожі новини