На Волині у спроможну мережу медзакладів увійшли 20 лікарень

На Волині у спроможну мережу медзакладів увійшли 20 лікарень

На Волині затвердили спроможну мережу закладів охорони здоров’я госпітального округу. Усього в області буде 4 надкластерні заклади, 7 кластерних лікарень та 9 загальних.

Ці лікарні матимуть можливість претендувати на допомогу від держави для покращення матеріально-технічного забезпечення, залежно від рівня, повідомив керівник обласного управління охорони здоров’я Юрій Легкодух під час брифінгу, передає ВСН

Нагадаємо, в Україні реформують мережу медичних закладів. Зокрема, заклади поділені на три типи: надкластерні, кластерні і загальні. Передбачається, що лікування більш простих випадків здійснюватиметься на місцях, а надання спеціалізованої медичної допомоги концентруватиметься на вищому рівні.  

На Волині до надкластерних закладів увійшли: КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради, КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради, КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька» Волинської обласної ради, КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» Волинської обласної ради.  

Кластерні лікарні:  Луцький район - КП «Луцька центральна районна лікарня» Підгайцівської сільської ради, КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади». Володимирський район - КП «Володимирське територіальне медичне об’єднання» Володимирської міської ради, КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» (заклад за рік має виконати завдання з відповідності поставленим критеріям, щоб залишитись у цьому списку).  Камінь-Каширський район - КНП «Камінь-Каширська центральна районна лікарня». Ковельський район - КНП «Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» Ковельської міської ради, КНП «Любомльське територіальне медичне об’єднання» Любомльської міської ради.    

Загальні заклади: Луцький район – КП «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни» Волинської обласної ради, КНП «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Рожищенської міської ради, КНП «Горохівська багатопрофільна лікарня Горохівської міської ради», КП «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради».  Володимирський район – КНП «Іваничівська багатопрофільна лікарня». Камінь-Каширський район – КНП «Любешівська багатопрофільна лікарня» Любешівської селищної ради, КНП «Маневицька багатопрофільна лікарня» Маневицької селищної ради.  Ковельський район - КНП «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської селищної ради, КНП «Старовижівська багатопрофільна лікарня» Старовижівської селищної ради.    

Як пояснив Юрій Легкодух, заклади, які потрапили в спроможну мережу матимуть підтримку від держави на укріплення матеріально-технічної бази.  

На Волині є заклади, які не увійшли в спроможну мережу. Це, приміром, Турійська багатопрофільна лікарня (Ковельський район), Локачинська ЦРЛ (Володимирський район), Берестечківська, Цуманська, Колківська лікарні (Луцький район) та інші.  Зі слів керівника обласного управління охорони здоров’я, ці заклади не матимуть можливості претендувати на підтримку від держави. Матеріально-технічне забезпечення ляже на бюджети громад.  

«Нічого з цими закладами не буде, вони будуть працювати, розвиватися, залежно від того, як вони хочуть жити і як вони це бачать. Ці заклади можуть підписати пакети, можуть працювати, але не можуть отримати підтримку від держави в плані матеріально-технічного забезпечення. Вони можуть розраховувати на підтримку від місцевих бюджетів і на кошти, отримані від НСЗУ – за результатами наданих медичних послуг», - пояснив Юрій Легкодух.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юні волонтери з Волині зібрали більше двох мільйонів гривень на ЗСУ
Наступна новина «У нього було багато планів на життя, багато задумів»: спогади про Героя з Волині Богдана Муца
Останні новини
Схожі новини