На Волині у водоймі виявили кишкову паличку. Де тепер заборонено купатися

На Волині у водоймі виявили кишкову паличку. Де тепер заборонено купатися

Водойма у рекреаційній зоні "Урочище Чебені" в селі Кобче, що на Волині, не відповідає нормі за мікробіологічними показниками. На заплаві виявили перевищений показник кишкової палички. Відтепер там заборонено купатися.

Як розповіла Суспільному завідувачка Луцького міськміжрайонного відділу Марія Білоножко, щомісяця на цій рекреаційній зоні проводили забір води: навесні та в червні цього року вода відповідала нормам, у липні було незначне перевищення показників із вмісту кишкових паличок.

"Фахівці Рожищенського районного лабораторного відділення зробили контроль моніторингу якості води рекреаційної зони урочища. По бактеріологічних показниках виявили, що купатися там небезпечно", – зазначила фахівчиня.

У серпні, каже завідувачка Луцького міськміжрайонного відділу, отримали результати, де індекс лактозопозитивних кишкових паличок, що становить 110 тисяч в 1 дециметр кубічний (при нормі не більше 1 тисячі в 1 дециметрі кубічному).

Читайте також: У яких водоймах Волині не можна купатися. Перелік

Іншої патогенної мікрофлори в урочищі Чебені не виявили.

Про заборону купання у водоймі фахівці ДУ "Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб" проінформували голову Рожищенської ТГ. Відпочивальників просять не ігнорувати заборону купання у водоймі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Львові медики оголосили голодування через невиплату зарплат
Наступна новина Скільки нових хворих на ковід виявили на Волині
Останні новини
Схожі новини