На Волині в орендаря забрали 64 гектари землі

На Волині в орендаря забрали 64 гектари землі

У власність держави повернули земельну ділянку сільськогосподарського призначення, розташовану за межами населених пунктів на території Велицької сільської ради Ковельського району, площею понад 64 га ринковою вартістю близько 35 млн. гривень.

Підставами для пред‘явлення позову прокурором слугувало істотне порушення орендарем – сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю «Зоря» – умов договору оренди земельної ділянки, яким визначено умови її використання та збереження, у тому числі використання за цільовим призначенням та відповідно до вимог чинного законодавства, – повідомили у прокуратурі Волинської області.

Під час перевірки дотримання вимог земельного законодавства на орендованій земельній ділянці встановили, що її частину площею 34 га, надану за договором оренди як сіножать, господарство розорало й використовує та обробляє, як ріллю, а також засіяло зерновими культурами жита.

При цьому товариство не сплачувало орендної плати відповідно до фактичного використання, відтак орендодавець не отримував належної плати за використання земельної ділянки, як ріллі. 

За втручання прокуратури й результатами розгляду справи судом договір оренди землі розірвано. Нині ділянку, шляхом підписання відповідного акту прийому-передачі, повернуто розпоряднику – Ковельській РДА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські митники ліквідували спробу незаконного імпорту на суму 1,8 млн
Наступна новина У Луцьку троє чоловіків вкрали авто. ФОТО
Останні новини
Схожі новини