На Волині в пам’ятці архітектури облаштували магазин

На Волині в пам’ятці архітектури облаштували магазин
джерело фото: www.castles.com.ua

У Луцькій брамі міських укріплень XVII сторіччя, що розташована у селі Залісоче Ківерцівського району, без дозвільних документів облаштували магазин.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Так, керівник Маневицької місцевої прокуратури Волинської області звернувся до Господарського суду області з позовом в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації та Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку, аби зобов’язати приватного підприємця звільнити та повернути державі приміщення пам’ятки культурної спадщини, яку суб’єкт господарювання використовує без достатніх правових підстав.

У процесі вивчення стану дотримання вимог законодавства у сфері охорони культурної спадщини прокурори встановили порушення при використанні підприємцем пам’ятки містобудування та архітектури національного значення, яка перебуває під охороною держави, – Луцької брами міських укріплень XVII сторіччя, що розташована у селі Залісоче Ківерцівського району Волинської області.

Суб'єкт господарювання використовує приміщення пам’ятки площею 43 кв. м. у комерційних цілях – як торговий об’єкт з продажу продовольчих та інших товарів – за відсутності укладеного в установленому законом порядку договору оренди.

Під час здійснення своєї господарської діяльності він керується охоронним договором, укладеним із відділом культури Ківерцівської районної державної адміністрації у вересні 2014 року, але не погодженим, як того вимагає чинне законодавство, центральним органом виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини.

Окрім того, охоронний договір не надає права використовувати пам’ятку для ведення господарської діяльності, адже у зв’язку з таким використанням втрачається її культурно-історична цінність.

За таких умов, вважають прокурори, пам’ятку архітектури національного значення необхідно повернути державі.

Позов перебуває на розгляді у суді.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні заборонили популярні пробіотики
Наступна новина Волинська сім'я виборола срібло на Всеукраїнському спортивному фестивалі
Останні новини
Схожі новини