На Волині відбувається ІІІ Форум розвитку громад Прибужжя

На Волині відбувається ІІІ Форум розвитку громад Прибужжя

Сьогодні, 30 березня, у селі Литовеж Іваничівського району за ініціативи народного депутата Ігоря Гузя розпочався ІІІ Форум розвитку громад Прибужжя.

Захід відбувається у рамках програми «Модельний округ» Програми USAID РАДА: «Парламентсько-муніципальний діалог на користь розвитку громад».

Форум розпочався у форматі панельних дискусій, згодом це будуть обговорення на актуальні теми і робота в групах.

Загальна концепція заходу передбачає налагодження прозорого діалогу між виборцями, підприємствами та установами різних форм власності й народним депутатом. Шляхом консультацій, методично та фінансово у проведенні Форуму посприяла Програма USAID РАДА.

За словами директора Програми USAID РАДА Ігоря Когута, ініціативу народного депутата Ігоря Гузя провести на Волині Форум розвитку громад Прибужжя підтримали одразу. Крім того, виборчий округ № 19 – це один із 7 модельних округів України.

«Ми повинні всіляко посилити комунікацію між виборцями і нардепом, який представляє їхні інтереси в парламенті, налагодити зворотній зв'язок, що напряму впливає на формування політичного процесу. Тому серед пріоритетів нашої роботи - співпраця з місцевим самоврядування, громадським активом, представниками ЗМІ.

Важливо, щоб громадяни могли формувати порядок денний для нардепа. Бо ми щодня спілкуємося з громадськістю і бачимо, як не вистачає комунікації з парламентарями, правильного трактування законодавства, продуктивної співпраці з органами місцевого самоврядування. Тому наша щоденна робота націлена на поліпшення парламентсько-муніципального діалогу», - зазначив він.

Як розповів директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом'юк, під час численних зустрічей доводиться говорити часто про критичні, не завжди приємні речі, але це спільна діяльність – міжнародних інституцій, громадськості, органів місцевого самоврядування, власне Центру і народного депутата.

«Два тижні тому вже відбулися навчання депутатів ОТГ Прибужжя за ініціативи нардепа. Вже тоді ми побачили реальні проблеми ще на базовому рівні. Постійно співпрацюємо з громадами, які створилися і ще пробують створюватися. І всі вони переживають масштабні реформи у всіх сферах діяльності.

Тому доводиться громадам долати ще й внутрішні та зовнішні виклики. Через це на полі децентралізації багато гравців, які хочуть співпрацювати з громадами. І важливо, щоб між цими гравцями відбувалася координація роботи», - розповів Пархом’юк.

Нагадаємо, головна мета Форуму - це підбиття підсумків децентралізації, виявлення проблем, які стримують розвиток об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та шляхи їх усунення; налагодження ефективної комунікації ОТГ та народного депутата України; формування та закріплення орієнтирів співпраці нардепа та депутатів місцевих рад; можливість ознайомитись із кращими практиками місцевого економічного розвитку, запровадженими в інших громад України; налагодження партнерських зв’язків із депутатами та представниками громад з інших регіонів для реалізації спільних проектів.

Організатори:
• Програма USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво»
• Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя
• Фонд розвитку громад «Прибужжя»
• Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування

Теми панельних дискусій під час Форуму:
• «Парламентсько-муніципальний діалог на користь розвитку громад»
• «Місцевий економічний розвиток: моделі для успіху»

Учасники заходу:
• Ігор Гузь, народний депутат України (округ №19, Волинська обл.);
• Олександр Кодола, народний депутат України (округ №209, Чернігівська обл.);
• Мортен Енберг, керівник Офісу Ради Європи в Україні;
• Ігор Когут, директор Програми USAID РАДА;
• Микола Шевчук, заступник Керівника Апарату Верховної Ради України;
• Валентина Рудковська, заступниця керівника Управління по зв'язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України;
• Валентина Степюк, виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя;
• Анатолій Пархом'юк, директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Також запрошені представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, представники міжнародних програм та проектів, неурядових організацій, експерти, представники ЗМІ.

Прес-служба народного депутата.

https://www.facebook.com/radaprogram/videos/


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький підприємець принизила і не розплатилася зі своєю співробітницею. ВІДЕО
Наступна новина Електричні котли від «БОШ-ТЕПЛО» - сучасне й екологічно чисте джерело тепла з низьким рівнем шуму
Останні новини
Схожі новини