На Волині відкрили медико-психологічні кабінети для жертв насильства. ФОТО

На Волині відкрили медико-психологічні кабінети для жертв насильства. ФОТО

На Волині почали діяти два кабінети для жінок, які зазнали насильства. Один відкрили у Ковельському пологовому будинку, інший на – базі Володимирського територіального медичного об'єднання. Кабінет у Ковелі працюватиме безплатно та цілодобово

Про це розповіла головна лікарка Ковельського полового будинку Гаврилюк Світлана, інформує Суспільне. 

У кабінетах на умовах конфіденційності прийматимуть фахівці, які пройшли спеціальні онлайн-тренінги. Вони надаватимуть медичну і психологічну допомогу місцевим жителькам, а також жінкам-переселенкам.

Як розповіла лікарка-гінекологиня Світлана Гаврилюк, впродовж першого дня роботи кабінету у Ковелі – за допомогою поки ніхто не звертався.

Фахівець зі зв`язків з громадськістю Володимирського ТМО Вікторія Михалевич  розповіла, що в Україні уже запрацювало 20 таких кабінетів, їх відкрили у семи областях. У Володимирі кабінет відкрили 21 грудня. З її слів, за допомогою поки звернень теж не було.

"Це пілотний проєкт. Війна триває, і гендерне насильство теж має місце під час війни, то такі кабінети важливі, і я думаю їхня кількість буде збільшуватися", – каже Вікторія Михалевич.

Обидва кабінети оснащені спеціальним, сучасним обладнанням, що дозволяє огляд жінок з інвалідністю та ліжками-трансформерами. 

Кабінети працюють за підтримки міжнародного благодійного фонду “Український жіночий фонд” та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у мами і дитини виявили інфікування кашлюком
Наступна новина На війні обірвалося життя ще одного Героя з Волині
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні