На Волині відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр

На Волині відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр

Вперше на Волині запрацював інклюзивно-ресурсний центр у Володимирі-Волинському.

Відтепер його представники опікуються всіма закладами інклюзивної освіти в княжому місті.

За ініціативи народного депутата Ігоря Гузя на обладнання для центру торік з коштів на соціально-економічний розвиток виділили майже 200 тисяч гривень. Їх витратили на придбання реабілітаційного обладнання: підвісну систему для роботи з дітками з порушеннями опорно-рухового апарату, реабілітаційні бруси, ходуни, м’які модулі та інше. Кошти виділялися і з міського бюджету.

«Коли минулого разу сюди приїжджав, приміщення ще не було відремонтоване. На прохання пані Олени (директор центру Олена Токарєва – авт.) ми змогли спрямувати необхідні кошти. Є перспективи розбудови центру. Можливо, у майбутньому ми побудуємо у дворі майданчик для діток. Мрія багатьох втілилася, але не потрібно зупинятися. Треба йти далі», – зазначив Ігор Гузь, оглянувши приміщення центру.

Для роботи інклюзивного центру передбачили 5 штатних одиниць. У закладі вже працює два практичних психологи, два дефектологи, медсестра. До співпраці запрошують й інших реабілітологів.

До слова, раніше у Володимирі-Волинському функціонував реабілітаційний центр, але його ліквідували. Інклюзивно-ресурсний центр створили відповідно до постанови кабміну і офіційно запрацював 22 лютого цього року.

Прес-служба нардепа


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 7 березня: долар продовжує дешевшати
Наступна новина Волиняни можуть, не виходячи з дому, оформити допомогу при народженні дитини
Останні новини
Схожі новини