На Волині відремонтують чотири знакові пам'ятки

На Волині відремонтують чотири знакові пам'ятки
Фото ілюстративне

У Волинській області запланували проведення реставрації та ремонту чотирьох знакових об’єктів культурної спадщини.

Про це йшлося у четвер, 10 вересня, під час наради в ОДА за участі заступниці Міністра культури та інформаційної політики України Лариси Петасюк, пише «ВолиньPost».

Керівниця управління культури, з питань релігій та національностей Ольга Чубара розповіла, що в рамках програми «Велике будівництво» на Волині попередньо запланували проведення ремонтно-реставраційних робіт мурів Луцького замку, «білого» та «сірого» будинків Косачів у Колодяжному, ремонт фасадів будинку 19-го століття, у якому жила родина Косачів у Луцьку.

Станом на 1 вересня розробили проєктно-кошторисну документацію для реставрації, реконструкції, музеєфікації пам’ятки «Городище вали» у Володимирі-Волинському.

«Успішна реалізація проєкту дозволить у рази підвищити туристичний потенціал давнього княжого міста», - відзначила Чубара.

За її словами, вагомого значення для області та загалом країни набуло б відродження історико-архітектурної спадщині у селища Олика, зокрема замку Радзивіллів, Петропавлівського костелу, в’їзної брами, Троїцького костелу.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у ще 77 людей виявили коронавірус
Наступна новина Помер військовий, якому Зеленський сказав «я ж не лох»
Останні новини
Схожі новини