У Луцьку завадили незаконному утепленню будинку, який має історичне значення

У Луцьку завадили незаконному утепленню будинку, який має історичне значення

У Луцьку на вулиці Кривий Вал мешканці будинку вирішили утеплити фасад. Оскільки будівля має історичне значення, то такі роботи заборонені.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис.

«Чергове утеплення історичного фасаду. Фасаду будинку, який я завжди любив через його збережені автентичні деталі – фігурну кладку, двері, ґратку над входом, стовпці над карнизом. Таких приємних будинків залишилося в Луцьку небагато. Цей будинок справді зразковий на цій вулиці», – пише Котис.

Йдеться про будинок на вулиці Кривий Вал. Крім нього, тут є  й інші збережені будівлі зі встановленою за архівними матеріалами історією.

Олександр Котис наголошує, що утеплювати фасади таких будинків не можна, бо це суперечить духу і правилам історичного ареалу, у якому пролягає вуличка. Режим використання встановляє процедуру погодження таких робіт. «І мешканці квартири її не пройшли... Відділ охорони культурної спадщини видав припис про зупинку робіт і повідомив  про необхідність погодження зміни фасадів. Така процедура у подібних випадках», – йдеться в дописі.

Читайте також: Під час експедиції волинські археологи віднайшли кераміку бронзового віку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вечірнє зведення Генштабу. Яка ситуація на Волинському та інших напрямках
Наступна новина У ліцеї Нововолинська – 16 двохсотбальників
Останні новини
Схожі новини