На Волині викрили банду, яка обкрадала міжнародні нафтопроводи

На Волині викрили банду, яка обкрадала міжнародні нафтопроводи

На Волині викрито міжрегіональну організовану групу злочинців, які викрадали нафтопродукти із нафтопроводів.

Про це повідомив прокурор Волинської обласної прокуратури Максим Киричук.

Прокуратурою Волинської області спільно із Управлінням захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, за сприяння охоронної організації, у результаті проведення комплексу слідчих (розшукових) дій, у тому числі негласних, викрито міжрегіональну організовану озброєну групу, до складу якої входило близько 25 осіб, що спеціалізувались на крадіжках нафтопродуктів у особливо великих розмірах на території Волинської та Львівської областей.

Використовуючи у якості засобів та знарядь вчинення злочинів високовартісну спецтехніку та обладнання, численний транспорт, засоби зв'язку, спеціально пристосовані приміщення, правопорушники здійснили несанкціоноване втручання, так звану "врізку", у магістральний нафтопровід компанії "Прикарпатзахідтранс", звідки упродовж останніх трьох тижнів викрали 163 тонни дизельного пального, заподіявши збитки на загальну суму 4 млн. 140 тис. грн.

Успішно вчинивши цю крадіжку, 14 березня 2018 року група розширила свою протиправну діяльність та з метою заволодіння нафтопродуктами на території Львівської області здійснювала "врізку" у найбільшу в світі систему магістральних нафтопроводів "Дружба". На цьому етапі злочинна діяльність групи була припинена.

Загалом до операції із викриття правопорушників упродовж 14-15 березня одночасно залучено 120 правоохоронців – прокурорів, оперативників та слідчих, проведено 42 обшуки, виявлено та вилучено 3 одиниці зброї, у тому числі автомат та кулемет, викрадене пальне в об'ємі 60 тонн, готівкові кошти, коштовності, затримано 15 осіб.

Попередньо дії зловмисників кваліфіковані як вчинені організованою групою крадіжки в особливо великих розмірах та пошкодження магістральних нафтопроводів (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 292 КК України).

Тривають невідкладні слідчі дії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині під вагою вантажівки проламався асфальт, - ЗМІ
Наступна новина У луцькому ЦНАПі відтепер реєструватимуть домашніх тварин
Останні новини
Схожі новини