У луцькому ЦНАПі відтепер реєструватимуть домашніх тварин

У луцькому ЦНАПі відтепер реєструватимуть домашніх тварин

Вперше в Україні запровадили можливість зареєструвати домашнього улюбленця через Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку.

Для вирішення проблеми з безпритульними тваринами та швидкого повернення загублених тварин власникам, рішенням Луцької міської ради від 25.09.2013 №45/31 було прийнято обов’язкову реєстрацію всіх хатніх тварин міста Луцька та впроваджено програму ідентифікації тварин жетонами з QR-кодом.

Для реєстрації домашнього улюбленця необхідно звернутися у ЦНАП м. Луцька. З необхідних документів з собою треба мати: паспорт громадянина України та ідентифікаційний код власника домашньої тварини; ветеринарний паспорт для тварини (при наявності або у випадку розбіжності місця реєстрації та фактичного проживання); документ, що підтверджує право на пільги власника домашньої тварини (при наявності), платіжний документ та фото тварини.

Власник реєструє улюбленця та отримує персональний онлайн кабінет. Отримавши спеціальний мікрочіп або жетон з QR-кодом, тварина надійно захищена від втрати та отримує багато інших переваг.

Вартість жетону становить 40 гривень.

З нагоди запровадження нової послуги, всі, хто зареєструє тварину у ЦНАП 15 березня 2018 року, отримає смачний подарунок для свого улюбленця від департаменту.

Animal-id.info - це міжнародна онлайн платформа, яка об’єднує дані про ідентифікованих тварин, їх власників та організацій, які працюють з тваринами. Система генерує великі дані і надає можливості муніципалітетам та іншим організаціям працювати з ними.

Реєстрація на платформі дозволить не лише контролювати кількість домашніх тварин, а й запобігти зростанню чисельності безпритульних собак та котів, підвищити рівень відповідальності людей за чотирилапими вихованцями й попередити жорстоке ставлення до них.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині викрили банду, яка обкрадала міжнародні нафтопроводи
Наступна новина В ЛНТУ заявили, що не дозволять провести семінар про криптовалюти на своїй території
Останні новини
Схожі новини