На Волині випробовують нову технологію ямкового ремонту доріг. ФОТО

На Волині випробовують нову технологію ямкового ремонту доріг. ФОТО
Технологію тестували на дорозі «Луцьк-Ковель»(фото: Фейсбук)

На Волині на дорозі «Луцьк-Ковель», що у селі Копачівка, випробовують нову технологію ремонту доріг.

На новому обладнанні апробували всю технологію загалом: від фрезерування дороги – до укладання готового шару асфальту, виготовленого у рециклері, повідомила прес-служба Волинської ОДА.

Як зазначив начальник відділу збуту заводу «Євромаш» Ігор Глушаков, ця технологія укладання асфальту широко використовується у Білорусі, але таке обладнання в Україну, зокрема на Волинь привіз уперше. За його словами, ця методика є практичною та бюджетною у використанні, адже використовують вторинний матеріал, а вже через годину після укладання дорогою можна користуватися.

Загалом на приготування готової суміші йде близько 25-ти хв, з яких 20 – це нагрів фрезерованого асфальту та кілька хвилин на додавання регенератора та перемішування. Потужність рециклеру – до 400 кг.

Тож серед переваг – потужність техніки, адже за одну робочу зміну можна виготовити 4,5 тонн готової до укладання суміші, що збільшує продуктивність.

За словами заступника голови облдержадміністрації Валентина Цьося, у рамках експерименту хочуть дослідити різні варіанти приготованих сумішей і результати їх експлуатації в подальшому. Для прикладу, уклали кілька латок, асфальт у яких був різний. 

«Тут застосовують різні методи і різні технології. Асфальт не однаковий скрізь. В одному трохи більше бітуму, в іншому додали лише допоміжну хімічну речовину, бо це експеримент. Будемо дивитися як це все працюватиме. Якщо усе вдасться і експеримент матиме успіх, то таку техніку купуватимемо на дільниці автодорів. Це навісне обладнання і воно може використовуватись на наявних механізмах», - пояснив він.

Нагадаємо, вперше цю технологію випробували 10 січня.

Нова технологія ремонту доріг


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині вантажівка провалилася під землю
Наступна новина У Луцьку визначать найкраще ОСББ
Останні новини
Схожі новини