У Луцьку тестують нову технологію ремонту доріг. ФОТО

У Луцьку тестують нову технологію ремонту доріг. ФОТО
Випробували нову технологію. Фото - Волинська ОДА

На Волині випробували нову технологію ямкового ремонту доріг, за якою допустимо працювати при низьких температурах.

При цьому такий ремонт вартує дешевше, повідомила прес-служба Волинської ОДА.

Технологію випробували 9 січня на об’їзній по вулиці Дубнівській у Луцьку. 

«При будівництві та ремонті доріг залишаються відходи, тобто асфальтогранулят чи, так званий, фрезирований асфальт, який у більшості випадків викидають. Науковцям вдалося виробити з екологічних продуктів на суто рослинній основі речовину, за допомогою якої з’являється можливість його переробляти та знову застосовувати», – пояснив перший заступник голова ОДА Валентин Цьось.

За словами радника голови облдержадміністрації Олександра Закузенного, у такому випадку можна проводити ямковий ремонт навіть за температури -15. Також речовина допомагає зі старого зрізаного асфальту зробити повноцінний асфальт.

Препарат уже запатентували в Україні, свідоцтвом чого є виданий в кінці минулого року сертифікат. Відповідні ж дослідження проводили в Державному науково-дослідному та проектно-вишукувальному інституті «НДІпроектреконструкція». Після чого, у рамках експерименту, на Волинь безкоштовно передали 2 літри.

«Нову технологію ще на початку літа протестували у лабораторних умовах Служби автомобільних доріг в області. Результати щодо замерзання, розмерзання, водонасичення та стиснення виявилися непоганими. Сьогодні ж дію суміші випробували в реальних умовах», – запевнили у прес-службі ОДА.

За два дні працівники тієї ж лабораторії проведуть забір зразків із дорожнього покриття задля контролю якості робіт. Після цього нададуть висновки про структуру суміші та можливість її подальшого використання.

Читати також: Савченко випадково знайшов погано відремонтовану дорогу. ФОТО

Дорогу відремонтували за новою технологією


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Тато по Viber»: волинський заробітчанин розказав про роботу в Польщі та Росії. ВІДЕО
Наступна новина На дорогах Волині небезпечно через ожеледицю
Останні новини
Схожі новини