У волинському селі виявили спалах гепатиту А

У волинському селі виявили спалах гепатиту А

В одному із сіл Камінь-Каширського району Волинської області зафіксовано спалах вірусного гепатиту А. По медичну допомогу звернулось 5 осіб. 

Про це повідомили у Центрі громадського здоров`я МОЗ України.

Поширення захворювання відбулось через домашній осередок. Першою по медичну допомогу звернулась 23-річна жінка. Її госпіталізували. При обстеженні у волинянки були виявлені антитіла до вірусного гепатиту А.

Наступними до інфекційного відділення лікарні потрапили її брат, дві подруги та сусід. У межах протиепідемічних заходів було проведено біохімічне обстеження 27 контактних осіб. Отримані результати перебувають у межах норми.

Імовірно захворювання спричинено спілкуванням з людьми, у яких була безсимптомна або безжовтянична форма захворювання на вірусний гепатит А, оскільки випадки захворювання реєструвалися у селі Камінь-Каширського району у серпні та вересні 2022 року. Цей населений пункт не має централізованого водопостачання. Його мешканці використовують шахтні колодязі. 

«У  вогнищах  відібрано 6 проб питної води для проведення мікробіологічного дослідження, 1 проба (в осередку першої постраждалої) не відповідала вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги  до води питної призначеної для споживання людиною». Проба води з вказаного колодязя досліджена вірусологічно методом ПЛР, генетичного матеріалу вірусу гепатиту А не виявлено. Епідеміологічне розслідування триває», – повідомили медики. 

Читайте також: Лікарі бачили таке лиш в підручниках: на Волині жінці видалили гігантські кісти

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Nestlé запускає нове виробництво вермішелі на Волині
Наступна новина На фронт передали 30 машин, або Як волинські села працюють для перемоги. ФОТО
Останні новини
Схожі новини