Лікарі бачили таке лиш в підручниках: на Волині жінці видалили гігантські кісти

Лікарі бачили таке лиш в підручниках: на Волині жінці видалили гігантські кісти

У Володимирському ТМО у пацієнтки оперативно видалили гігантські кісти, які не поміщались у руках дорослої людини. Лікарі, які постійно роблять подібні операції, такі кісти бачили тільки в підручниках. 

Про це розповіли на сторінці медичного закладу у фейсбуці. 

Під час УЗД-діагностики у 41-річної пацієнтки виявили новоутворення. Після детальних обстежень, акушер-гінекологи Володимирського територіального медичного об'єднання провели діагностичну лапароскопію. Завдяки цій малоінвазивній діагностиці у жінки виявили дві величезні кісти, а також фіброміому матки з множинними вузлами.

«Пацієнтці зробили лапароскопічну ампутацію матки з додатками та видалення гігантських кістозних утворів. Це були великі дермоїдні кісти (зрілі тератоми ) розмірами 15х15 сантиметрів, що не поміщалися у руки дорослої людини. Усередині кісти були волосся, жир, хрящова тканина та два зуби», – розповіли медики. 

Читайте також:Не розпитувати: психологиня з Луцька розповіла, що важливе в спілкуванні з військовими


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хірург з Волині, який очолює Львівську лікарню, зустрівся з Папою Римським у Ватикані
Наступна новина Футболіст з Луцька Анатолій Тимощук вперше висловився про війну в Україні
Останні новини
Схожі новини