На Волині власники нерухомості сплатили 63 мільйони податків у місцеві бюджети

На Волині власники нерухомості сплатили 63 мільйони податків у місцеві бюджети
Джерело фото: Укрінформ

Власники нерухомого майна, що підлягає оподаткуванню, у січні-жовтні 2018 року поповнили місцеві бюджети Волині на 63,5 мільйона гривень.

Це на 58,7 відсотка більше проти аналогічного періоду торік, інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

«Фінансовий ресурс, який власники нерухомості спрямовують до місцевого бюджету, - це кошти для вирішення соціально-економічних питань громади, на території якої розміщено нерухоме майно. Власне в європейських країнах саме майнові податки, зокрема податок на нерухоме майно, часто - найвагоміше джерело доходів місцевих бюджетів. Запроваджуючи оподаткування вартісного майна у нашій країні, законодавець передбачив додаткові кошти саме місцевому самоврядуванню», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів наголосила, що саме надходження від оподаткування майна належить до додаткових чинників, що спонукатимуть органи місцевої влади створювати умови для діяльності легального бізнесу, оскільки платниками майнових податків визначено як юридичних, так і фізичних осіб.

«Майнові податки фахівці ДФС адмініструють лише кілька років. Алгоритм роботи з платниками – фізичними та юридичними особами, детально виписаний законодавчо. Зі свого боку, фахівці ДФС напрацювали механізми комунікації з органами влади та платниками майнових податків з тим, щоб процес їх адміністрування був якісним. Ефект нашої роботи у цьому напрямку - суттєвий ріст надходжень», - підкреслила Світлана Савчук.    


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відкритий простір: активні волиняни об'єдналися заради розвитку області
Наступна новина На Волині чоловік намагався розрахуватися «сувенірними» грішми
Останні новини
Схожі новини