Бояться тиску: на Волині на податківців поскаржилися ще 55 підприємців

Бояться тиску: на Волині на податківців поскаржилися ще 55 підприємців

1 грудня у Волинській обласній раді відбулось чергове засідання робочої групи з питань у сфері діяльності Головного управління ДПС у Волинській області.

Про це інформує пресслужба Волинської облради. 

Нагадаємо, комісію було створено розпорядженням голови обласної ради з огляду на чисельні звернення представників бізнесу, які скаржились на податкове свавілля. До складу робочої групи увійшли представники усіх фракцій Волиньради. Головою робочої групи обрано Володимира Бондара, членами депутатів від усіх фракцій: Миколу Булігу, Вітора Галана-Влащука, Сергія Кудрявцева, Івана Мирку, Романа Чорненького та Тараса Щерблюка.

Нагадаємо також, що про проблематику у стосунках з фіскальною службою підприємці та суб’єкти господарювання мають змогу повідомляти робочу групу у різний спосіб: письмово, під час особистих зустрічей та на три лінії телефону довіри: моб. 093 700 84 11, (0332) 778 314 (0332) 778 311.

Сьогодні ж у ході засідання робочої групи радник голови обласної ради Володимир Кец, який координує надходження звернень, повідомив, що з 26 жовтня по 1 грудня на телефон довіри їх від підприємців надійшло 45, а також - близько 10 офіційних письмових звернень, на ім’я очільника обласної ради та голови робочої групи.

«В усних розмовах з підприємцями часто звучать побоювання щодо подальших наслідків та ймовірного тиску з боку податківців. Тому, на жаль, ми маємо лише 10 офіційних пакетів документів з підтверджуючими фактами про перешкоджання діяльності та копіями ухвал судів, які реально відображають глибину процесу, що відбувається в системі податкових органів», - розповів він.

Володимир Кец також повідомив, що до апарату ради від ДПС надійшла відповідь на звернення Волиньради.

«Відповідь податкової, яку ми отримали, є абсолютно формальною, адже немає жодної конкретики стосовно викладених проблем. Є лише інформація про роботу і досягнення, а також пропозиція звертатися із конкретним фактажем. Реакції центральних органів виконавчої влади та облвійськадміністрації на ці процеси теж немає. Є лише позиція депутатів», - зауважив він.

«Між тим, депутати та, зокрема, члени нашої робочої групи, які мають відношення до тих чи інших суб’єктів господарювання, уже отримали відповідну реакцію - у вигляді тиску. Прізвищ я не називаю, але деякі підприємства постраждали. Крім того, на обласну раду та до окремих депутатів особисто прийшли адвокатські запити, ми також маємо судові позови по цих питаннях», - на продовження теми додав депутат Володимир Бондар.

Відтак, члени робочої групи підтримали його пропозицію спрямувати у правоохоронні органи усі документально підтверджені факти перешкоджання діяльності підприємців, які офіційно надійшли до обласної ради, аби їм була надана відповідна оцінка. Також усі ці звернення підприємців спрямують у фіскальні органи для надання роз’яснень та вирішення їх по суті.

Окрім того, депутати вирішили за згодою включати до складу робочої групи підприємців, які виявили таке бажання.

Члени робочої групи також мають намір звернутись до компетентних служб у зв’язку із фактами звернень підприємців щодо доступності до приміщення та особисто до працівників та керівництва ГУ ДПС в області.

«Центр платників податків фактично паралізований. Через перебої з електропостачанням підприємці не можуть подати свої звіти, адже їх не хочуть приймають ні фізично, ні поштою. Колись можна було підійти до свого інспектора особисто, однак сьогодні підприємці можуть звертатись до податківців лише за посередництвом телефону чи відеозв’язку. Від людей у головній адмінбудівлі ДПС відгородились решітками та охороною. Це, що секретний об’єкт?», - ставить риторичне запитання депутат Віктор Галан-Влащук.

Нагадаємо, через скарги підприємців на тиск податкової при обласній раді створили робочу групу. 3 листопада пояснення керівника податкової служби планували заслухати на сесії, проте він не прийшов, а також відмовився це робити на своєму робочому місці, коли туди прийшли депутати.

Під час 19-ої позачергової сесії депутати визнали незадовільною роботу виконувача обов’язків керівника податкової служби в області Сергія Лисеюка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Поки депутати нагнуті, не буде порядку». У Волиньраді обурилися роботою податківців

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 1 число: волинянам нагадують про період подачі показників лічильника газу
Наступна новина Війна забрала життя ще одного лучанина
Останні новини
Схожі новини