На Волині за добу – 8 нових хворих на коронавірус. В Україні – 261

На Волині за добу – 8 нових хворих на коронавірус. В Україні – 261

За добу в Україні зафіксували 261 новий випадок захворювання на COVID-19, з них 8 випадків – на Волині.

Такі дані оприлюднив Центр громадського здоров'я станом на 9:00 понеділка, 20 квітня.

За інформацією Волинського обласного лабораторного центру з восьми нових хворих на Волині – чотири нові випадки зафіксовано у Луцьку, ще чотири – у Нововолинську.

Загалом в Україні зафіксовано 5710 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.  З них 151 летальний, 359 пацієнтів одужали.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 20 квітня 2020 року до Центру надійшло 454 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 17822 повідомлення про підозру на COVID-19.

Нагадаємо, за суботу, 18 квітня, в Україні виявили 343 нових випадки коронавірусу, з них 16 – на Волині.

Скільки всього зробили тестів?

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в понеділок зазначив: за попередню добу в Україні проведено лише 1988 досліджень на коронавірус. За його словами, така низька кількість зумовлена тим, що, по-перше, менше людей звернулося з відповідними симптомами.

«З іншого боку, за минулу добу сім областей не подали жодної інформації щодо тестування українців на коронавірус – це Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська та Хмельницька області. Це неприпустимі речі, тому я вже дав відповідні доручення головному санітарному лікарю Віктору Ляшку, який з'ясовує причини, з чим це пов'язано. Коли ми отримаємо відповіді, будемо робити висновки».

Довідково. В Україні лабораторно підтверджено 5710 випадків COVID-19. За добу зафіксовано 261 новий випадок, з них 16 у дітей і 43 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 78 осіб. За останню добу проведено 1988 тестувань методом ПЛР. Минулого тижня був приріст випадків захворюваності на COVID-19 у діапазоні від 6,9 до 11,2%. Найбільша кількість нових випадків зафіксована у четвер, 16 квітня, –  501 особа. Але інкубаційний період коронавірусної хвороби складає до 14 днів, тому цілісну картину порушення карантинних заходів на Вербну неділю можна буде побачити цього тижня – кажуть у МОЗ.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні далі горять ліси
Наступна новина Волинь і коронавірус: один видужав. 8 нових хворих. Відомо, де знайшли
Останні новини
Схожі новини