В Україні далі горять ліси

В Україні далі горять ліси
Фото: Associated Press

Станом на 7 ранку понеділка на Житомирщині продовжується гасіння окремих осередків пожеж на території двох лісництв, у Зоні відчуження на Київщині – на території п'яти лісництв.

Відтак ситуація з лісовими пожежами в Україні не змінилася, інформує Українська правда з посиланням на Держслужбу з надзвичайних ситуацій. Адже інформація від 20 квітня нічим не відрізняється від інформації ДСНС станом на ранок 19 квітня.

Так, у Зоні відчуження гасять пожежі на території Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків – у селах  Корогод, Розсоха, Крива Гора та Рудьки–Буряківка тління пеньків, залишків деревини та одного торф’янику в осередках, пройдених вогнем.

На Житомирщині, де 16 квітня поблизу сіл Рудня та Виступовичі на території Виступовицького лісництва сталося загорання сухої трави та лісової підстилки, гасять окремі осередки тління трав’яного настилу, пеньків та деревини.

Радіаційний стан по Києву та Київській області в межах норми – запевняють рятувальники.

Що було раніше? 

У Чорнобильській зоні з 4 квітня гасять пожежу – 14 квітня відкритий вогонь вдалося погасити завдяки дощу, але трава й пеньки досі тліють. Станом на 18 квітня пожежі в Зоні відчуження охопили вже територію 5 лісництв.

Пожежа в Житомирській області триває з 16 квітня. У неділю пресслужба президента повідомляла, що в чотирьох незначних осередках тривають роботи щодо обмеження поширення займання.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 18 квітня повідомив, що причина забруднення повітря біля Києва – пожежі у Житомирській області. 

У неділю він заявив, що поліція розглядає версію підпалу на Житомирщині, де вирують лісові пожежі.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що до підпалів, що стали причиною пожеж у Житомирській області, можуть бути причетні власники землі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Епіфаній зустрів Благодатний вогонь. Вірянам його не роздаватимуть
Наступна новина На Волині за добу – 8 нових хворих на коронавірус. В Україні – 261
Останні новини
Схожі новини