На Волині за кошти з держбюджету оновлять майстерні у трьох училищах

На Волині за кошти з держбюджету оновлять майстерні у трьох училищах

На Волині за кошти з держбюджету відремонтують майстерні у трьох закладах професійної освіти.

Йдеться про Володимир-Волинський центр професійної освіти, Луцьке вище професійне училище та Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури, розповіла Суспільному начальниця управління освіти й науки Волинської облдержадміністрації Наталія Матвіюк.

З її слів, заклади професійної освіти для участі в проєкті, що має на меті оновити майстерні училищ, відбирала спеціальна комісія при Міністерстві освіти і науки України.

З Волині заявки подавали 9 училищ, наразі відібрали три ПТУ, каже Наталія Матвіюк. З держбюджету на оновлення приміщень вони отримають 26,1 мільйона гривень.

"Також до ремонту майстерень залучатимуть й кошти громад та самих училищ. В результаті буде закуплена спеціальна техніка та створені навчально-практичні центри при ПТУ", — додала Наталія Матвіюк.

За словами начальниці управління освіти й науки облдержадміністрації, ремонтні роботи в навчальних закладах розпочнуться наприкінці весни, а вже наступного навчального року в оновлених майстернях учні училищ зможуть здобувати освіту.

Станом на 2024 рік на Волині налічується 14 закладів професійної освіти, зазначила Наталія Матвіюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Загинув, евакуйовуючи полеглого побратима: просять присвоїти звання Героя України воїну з Волині
Наступна новина На Волині дерево причавило 21-річного хлопця: подробиці трагедії
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні