Загинув, евакуйовуючи полеглого побратима: просять присвоїти звання Героя України воїну з Волині

Загинув, евакуйовуючи полеглого побратима: просять присвоїти звання Героя України воїну з Волині

Просять присвоїти звання Героя України полеглому воїну з Волині, солдату окремого прититанкового взводу 2-го механізованого батальйону 42-ї ОМБр Головію Юрію Валерійовичу, 06.09.1977 року народження.

Відповідну петицію на сайті президента зареєстрував син захисника Богдан Головій

Головій Юрій Валерійович був мобілізований до лав Збройних Сил України 15 червня 2023 року. Невдовзі для подальшого проходження військової служби був направлений до в/ч А4667 42 ОМБр на посаду номера обслуги гранатомета у окремому протитанковому взводі 2 механізованого батальйону.

Після проходження підготовки сумлінно і добросовісно виконував бойові завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Бахмут. 2 грудня 2023 року за спасіння поранених побратимів нагороджений почесною відзнакою ОК "Захід" "Срібний хрест". 12 грудня 2023 року отримав вогнепальне поранення і ще й до того отруєння невідомою бойовою отруйною речовиною. Після надання медичної допомоги від госпіталізації та реабілітації відмовився, а натомість повернувся до свого підрозділу, в якому продовжував виконувати бойові завдання.

14 лютого 2023 року під час несення служби на позиції поблизу села Богданівка Бахмутського району Донецької області їх позиція була накрита мінометним вогнем ворога. Головій Юрій організував евакуацію пораненого. Проте наступного дня 15 лютого 2023 року під час евакуації загиблого побратима був атакований FPV-дроном в результаті якого отримав поранення, одне з яких виявилося несумісним з життям.

«Батько вдома залишив, сина, що також несе службу по захисту нашої держави та дві дочки, одній з яких виповнилось ледве чотирнадцять років.

Володимире Олександровичу! Головій Юрій Валерійович виконав свій обов'язок до кінця. Його короткий, але водночас героїчний бойовий шлях, є прикладом мужності, героїзму, самопожертви заради кожного з нас та нашої держави-України. Його подвиг заслуговує на найвищу державну нагороду - звання Героя України!» – зазначив Богдан Головій. 

Підписати петицію можна за посиланням.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку авто збило пішохідку: жінка померла у лікарні
Наступна новина На Волині за кошти з держбюджету оновлять майстерні у трьох училищах
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні